Motosiklet Kullanıcılarına Uyarı

Motosiklet Kullanıcılarına Uyarı

Fethiye Motosiklet Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Selim Yücel, son günlerde Fethiye’de artan motosiklet kazaları konusunda açıklamalarda bulunarak, “Motosiklet kullanmak ayrı bir tutkudur. Fakat özellikle gençlerden ricam bu tutkuyu göz yaşına ve acıya çevirmemek için kurallara uygun ve tam teçhizat ile motosiklet kullanalım” dedi. Trafikteki diğer araç sürücülerinden de motosikletleri hiçe saymamalarını isteyen Yücel, “Bazı şoför arkadaşlarda motosiklet kullanıcılarını görmezden geliyor ve ortaya can ve mal kaybı gibi sonuçlar ortaya çıkıyor” ifadelerinde bulundu.

Motosiklet kullanımının hızla yayıldığı Fethiye’de son günlerde yine motosiklet kazaları sıkça olmaya başladı. Son olarak da Perşembe günü Menteşe Mahallesinde  motosikleti ile çöp kamyonunun altında kalan 21 yaşındaki Kaan Solak feci şekilde yaşamını kaybetti.

Artan motosiklet kazaları sonucu Fethiye Motosiklet Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Selim Yücel de, özellikle genç motosiklet kullanıcılarına tavsiyelerde bulunarak, kurallara uygun şekilde motor kullanmalarını istedi.

Yücel “Fethiye Türkiye ortalamasına göre motosiklet kullanımının en yaygın ve en yoğun olduğu ilçelerden biridir. Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı ve ortalaması olarak Türkiye ortalamasının çok, çok üstünde olduğunu hepimiz biliyoruz. Fethiye Motosiklet Kulübü (FMK) olarak motosiklet kazaları, dönemsel trafik yoğunlukları, kask kullanımı ve benzeri konularda sık sık uyarılarda bulunuyoruz. Ne yazık ki son günlerde ilçemizde  bir günde ortalama 10’un üzerinde motosiklet kazası oluyor ve bu kazaların büyük bir bölümünde de motosiklet sürücüleri yaralanıyor. Geçtiğimiz gece de ne yazık ki ilçemizde genç bir kardeşimiz çöp kamyonunun altında kalarak can verdi. Elbette hepimiz çok üzgünüz, ama motosiklet kullanıcısı gençlerimizden ricam biraz daha dikkatli olmaları yönünde. Geride, acılı bir eş, anne, baba ve aile bırakmamak için lütfen kurallara uyalım” dedi.

Aileleri küçük yaştaki çocuklarına motosiklet kullandırmaması uyarısında bulunan  Ahmet Selim Yücel, “İlçemiz Fethiye’de çok yüksek oranda motosiklet ve bisiklet kullanımı oranı var. Özellikle yaz aylarında bu oran daha da katlanıyor. Fethiye Motosiklet Kulübü olarak sosyal sorumluluğumuz gereği, ilçemizde motosiklet kullanan arkadaşlarımızdan dikkatli olmaları yönünde ricada bulunuyoruz. Gerek motosiklet ekipmanlarını (kask ve eldiven), gerekse de motosikletlerinin periyodik bakımlarını yaptırmalarını öneriyoruz. Bu talebimizi Fethiye Motosiklet Kulübü olarak ilçemizdeki motor sürücülerine her yıl iletiyoruz. Bu yılda aynı hassasiyeti göstermelerini diliyoruz” dedi.

Trafikte otomobil ve diğer araç sürücülerinin motor sürücülerine saygı göstermediğini ifade eden Yücel, “Özellikle son zamanlarda benim de yaşadığım bir olay sonrası gördüm ki, araç sürücüleri motosiklet sürücülerini yok sayıyor. Araç sürücüler yol hakkının kendilerinin olduğunu ve sanki motosikletlerin bu yolları kullanmayacağı yönünde düşünceleri var. Hepimiz otomobil kullanıyoruz. Ama tüm sürücülerimizden motosiklet sürücülerine, bisiklet sürücülerine ve yayalara yol vermelerini istiyoruz. Motor üzerinde insanların canları bir ipliğe bağlı” diye konuştu.

Motosiklet  ve hız tutkunu gençlere de uyarılarda bulunan Fethiye Motosiklet Kulübü Başkanı Ahmet Selim Yücel, “Ne yazık ki hız tutkusu ve dikkatsizlikler yüzünden bir çok gencimizi kaybettik ve bir o  kadar da yaralı ve sağlık sorunu yaşayan arkadaşlarımız var. Artık bu tür acı haber almak istemiyoruz. Gençlerimize ben uyarıda bulunmak istiyorum. Lütfen motosiklet kullanırken tüm tedbirlere uysunlar. Hız yapmak istiyorlar ise de trafiğe kapalı güvenli alanlarda yapsınlar. Motosiklet gerçekten çok keyif verici bir araç, ama kurallara uyulursa keyif veriyor. Tüm motosiklet kullanıcısı arkadaşlardan trafik kurallarına uymaları yönünde ricada bulunuyorum” ifadelerinde bulundu.  Haber-Foto/Hakan AYKIRI

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir