Rus Engelli Derneğinden Ziyaret

Rus Engelli Derneğinden Ziyaret

Fethiye’ye gelen Rusya Beyaz Baston Derneği Başkanı OlegKolpashchikov ve yönetimi; Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye şubesini ziyaret etti. “Ruhun Yelkenleri” projesi kapsamında ziyaretlerini gerçekleştiren Rusya Beyaz Baston Derneği Başkanı OlegKolpashchikov; proje hakkında Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye şubesi başkanı Aydoğan Arslanca’ya bilgi verdi.

Rusya Beyaz Baston Derneği Başkanı OlegKolpashchikov açıklamasında  “Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un desteğiyle 2011 yılından itibaren gerçekleştirdiğimiz ‘Ruhun Yelkenleri’ projesi ile engellilerimizi farklı rotalarda dünya turuna çıkartarak sosyal bir sorumluluk üstleniyoruz. Denizler bu projemiz ile tüm engellilerimiz için engelsiz hale geliyor. Engelliler neler yapabileceklerini görerek büyük bir şans yakalıyor. Türkiye bu yıl “Ruhun Yelkenleri”  projesi yolculuğunun Akdeniz etabına ev sahipliği yaptı. Engelli bireyler ve toplumun diğer fertleri arasında olumlu bir etkileşim modeli oluşturabilme amacını taşıyan yolculuk, bu yıl ilk kez açık sularda yelken yarışı formatında düzenlendi. Göcek – Antalya – Taşucu- Göcek rotası kapsamında Fethiye’ye geldik” dedi.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye şubesi başkanı Aydoğan Arslanca “Rusya dan ülkemize gelen Beyaz Baston Derneği  “Ruhun Yelkenleri” projesi kapsamında derneğimizi ziyaret etmişlerdir. Projelerine Fethiye’yi  ve derneğimiz de de dahil ettikleri için  Rusya Beyaz Baston Derneği Başkanı OlegKolpashchikov ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Proje kapsamında iki ülkenin kaynaşması ve dayanışmasını arttırmasına çok önem vermekteyiz. Dernek olarak Türkiye ve Rusya’da yaşayan engelli insanlarımızın birlik ve beraberliği için elimizden gelen desteği vereceğiz.  2 yelkenli yat ile Fethiye  körfezinde yarış etkinliği  yapıldı. Bu yarışa dernek olarak bizde katıldık. Bizleri teknelerine davet ettiler. Çok çekişmeli geçen yelkenli yarışında dostluk kazandı. Yarış etkinliğinden sonra derneğimizi ziyaret eden Rusya Beyaz Baston Derneğı Başkanı OlegKolpashchikov ; bizleri onurlandırarak Türkiye Sakatlar derneği Fethiye şubesine ve yarışmacılara madalya takarak kupa verdi. Bu gün Rusya Beyaz Baston Derneği Başkanı OlegKolpashchikov ve ekibini derneğimizde misafir etmekten dolayı çok mutluyuz. Güzel bir akşam yemeğinde birlikte olduk ve projelerine bizleri dahil eden Rusya Beyaz Baston Derneği Başkanı OlegKolpashchikov ve yönetimine, bizleri bu güzel projede buluşturan Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi sekreteri Cemil Yanar  arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte  Rusya Beyaz Baston Derneği ile ortak projeler üreterek, Türkiye ile Rusya’nın dostluk ilişkilerine engelleri kaldırarak katkıda bulunmaya çalışacağız” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir