Öğrencilerden Kaymakama Nazar Boncuklu Vefa Çiçeği

Öğrencilerden Kaymakama Nazar Boncuklu Vefa Çiçeği

Okulların açılmasıyla birlikte tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de kalacak yer sıkıntısı çeken öğrenciler, Kaymakam Fırat’ın sayesinde derin bir oh çekti. Okulların açıldığı günden bu yana öğrencilerin bu sorununa çözüm bulmak için hemen harekete geçen Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, tüm öğrencileri, sıcak yuvalarına kavuşturdu.

Okulların açılmasıyla birlikte tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de kalacak yer sıkıntısı çeken öğrenciler, Kaymakam Fırat’ın sayesinde derin bir oh çekti. Okulların açıldığı günden bu yana öğrencilerin bu sorununa çözüm bulmak için hemen harekete geçen Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, tüm öğrencileri sıcak yuvalarına kavuşturdu.

Beşkaza Kampüsü’ndeki 800 kız, 400 erkek kapasiteli KYK yurdu tamamlanamayınca, Fethiye’deki öğrenciler de yeni eğitim öğretim yılında açıkta kalmıştı.Ardından; Fethiye’ye üniversite eğitimini tamamlamak için gelen ancak barınma sorunu yaşayan yaklaşık 400’e yakın öğrenci, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ın çabalarıyla misafirhanelere, otellere ve evlere yerleştirilmişti. Çok cüzi bir kira bedeli belirlenmesi sağlanan evlere ise eşya yardımı yapılarak öğrencilerin tüm eksiklikleri giderilmişti. Okulların açıldığı günden bu yana açıkta kalmayan Fethiye İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencileri, vefa örneği göstererek Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı, ellerinde çiçekle ziyaret ettiler.

Fethiye Sağlık Hizmetleri Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bilgin Şenel ve Fethiye İşletme Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Muammer İlkuçar önderliğinde Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaret eden öğrenciler, büyük bir vefa örneği gösterdiler. Ziyaret esnasında duygu dolu anlar yaşandı. Kaymakam Fırat’a öğrenciler, üzerinde nazar boncuğu bulunan çiçek takdim ettiler. Öğrencilerin ilgisinden gözleri dolan Kaymakam Fırat, öğrenci ve okul yetkililerine teşekkür ederek “bu soruna karşı duyarlılıklarından dolayı öğrencilere kapılarını açarak destek veren tüm otel, misafirhane işletmecilerine ve evlerini uygun fiyata veren ev sahiplerine ayrıca teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençlerimiz bizlere emanettir. Onlara rahat, sıcak birer yuva sağlamanın mutluluğu içindeyiz” dedi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarete, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de telefonla katılarak, Kaymakam Fırat’a teşekkürlerini iletti.

Fethiye Sağlık Hizmetleri Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bilgin Şenel, yaptığı açıklamada “ ben hiçbir yerde böyle bir şey yapıldığını duymadım hiç. Bu bir ilktir. Beşkaza kampüsünde KYK yurdu (800 kız, 400 erkek) tamamlanamadı. Bundan dolayı kaymakam bey bu sürece el koydu ve barınma sorunu çeken tüm öğrencilere tüm misafir haneleri açtı ve öğrenciler yerleştirildi. Ev tutmak isteyen öğrencilerimize çok cüzi fiyatlara ev tutularak eşya yardımları yapıldı. 3 hafta süresince hiçbir öğrenci barınma sorunu yaşamadı. Kapalı otelleri açtırdı ve öğrencilere uygun hale getirildi. Aslında bu Türkiye’de bir ilk oldu. Ev bulan ve bu kira fiyatlarını öğrencilere uygun yapan bir yönetici yok maalesef. Şu an kaymakamımızın destekleri ile 400’e yakın öğrenci misafirhaneler ile kapalı olan ve öğrenci fiyatını kabul eden otellerde kalıyor. Sanırım 25 evin de öğrenciler tarafından makul fiyatlarla tutulması sağlandı ve eşyaları tamamlandı. Diğer öğrencilere tüm kamu kuruluşları da her türlü yardımı sağladı. Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yurdanur Sevil, ihtiyacı olan öğrencilere Polis Evi’ni açtı. Dışarıda hiçbir öğrencimiz kalmadı ve barınma sorunu bitti. Sayın Kaymakamımıza açıkta kalan öğrencilere sahip çıktığı için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörü Prof.Dr Hüseyin Çiçek ve üniversite ailesi adına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir