Cinayet Şüphesini İstanbul ATK Çözecek

Cinayet Şüphesini İstanbul ATK Çözecek

Fethiye’ye tatil için gelen ve Kelebekler Vadisi’nde fotoğraf çektirirken kayalıklardan düşerek yaşamını yitiren 7 aylık hamile eşini iterek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kelebekler Vadisi’nde fotoğraf çektiği esnada kayalıklardan düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitiren 7 aylık hamile Semra Aysal’ın eşi Hakan Aysal tarafından 400 bin liralık sigorta bedelini alabilmek için öldürüldüğü iddiası ile açılan duruşmaya devam edildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık, Hakan Aysal’ın tutukluluğunun devamına karar verilirken, katılanlar vekili Av. M. Kerem Özgen’in sanık ile maktulün nikah akdine ilişkin imza örneğini gönderdiği, Anadolu Hayat Emeklilik  Ananım Şirketine yazılan müzekkerelere cevap verilmediği görüldü. Duruşmada katılanlar vekilleri tanık olarak dinlenmesi istenen hayat emeklilik  poliçesinde imzası olduğu iddia edilen tanık Rabia Ç. E. İçin yakalama kararı çıkartılmasını istediler.

Kelebekler Vadisi’nde fotoğraf çektiği esnada kayalıklardan düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitiren 7 aylık hamile Semra Aysal’ın eşi Hakan Aysal tarafından 400 bin liralık sigorta bedelini alabilmek için öldürüldüğü iddiası ile açılan duruşmaya devam edildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Hakan Aysal Kocaeli 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevinden  ve sanık avukatı Mehmet Buğra Çiçek de Şiran Asliye Ceza Mahkemesi SEGBİS odasından katıldı.

Kayalıklardan düşerek feci şekilde can veren 7 aylık hamile  Semra Aysal’ın kardeşleri Naim Yolcu, Nazım Yolcu, Selvi Yolcu ve Nadim Yolcu duruşmaya katılamazken,  vekilleri Avukat Okşan Palabıyıkoğlu,  Av. Hayal Özenç ve Aile Sosyal Hizmetler İl  Müdürlüğü Vekili Av. Sunay Çevik katıldı.

Dosyaya Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğünce maktulün çalıştığı iş yerinden maktul Semra Aysal’a ait imza örneklerinin asıllarının gönderildiği gözlenirken, tanık olarak dinlenmesi istenen Rabia Ç. E’ye ulaşılamadığı şeklinde müzekkerenin mahkemeye gönderildiği öğrenildi. Katılanlar vekili olan mazereti nedeni ile duruşmaya gelemeyen Av. M. Kerem Özgen’in sanık ile maktulün nikah akdine ilişkin imza örneğini gönderdiği görülüp okundu.

Bu arada bazı bankalara yazılan müzekkerelere cevap verildiği görülüp okunurken, Anadolu Hayat Emeklilik Anonim Şirketine yazılan müzekkerelere cevap alınamadığı, ancak kısa sürede cevabın geleceği belirtildi.

Sanık Hakan Aysal duruşmada, “Önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim. Tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.

Katılanlar Vekilleri Av. Okşan Palabıyıkoğlu ve Av. Hayal Özenç, tanık Rabia Ç. E. hakkında yakalama kararı çıkarılmasını ve davanın daha fazla uzamaması gerektiğini ifade ettiler.

Sanık Aysal’ın Avukatı  Mehmet Buğra Çiçek, tanık Rabia Ç. E’nin dinlenmiş olması ve Anadolu Hayat Sigortadan gelecek olan poliçenin neyi değiştireceğini sorup, “Var sayalım ki poliçeyi müvekkilin imzalamış olması, eşini öldürdüğü anlamına mı gelecek? Müvekkil ile eşini gören tanığın beyanları, aralarında hiçbir problem görmediklerini ve keyifli olduklarını söylemiştir. Müvekkil veraset ilanı almamıştır. Müvekkilin cezalandırılmasını gerektirecek ve eşini öldürdüğüne dair bir delil de yoktur. Müvekkilim suç işlememiştir. Bir senedir tutuklu olduğu göz önüne alınarak tahliyesine ve beraatına karar verilmesini talep ederiz” dedi.

Mahkeme tutuklu sanık Hakan Aysal’ın tutukluluğuna karar verirken, Anadolu Hayat Emeklilik Anonim  Şirketine yeniden müzekkere yazılmasına, kurumlardan gönderilen sanık ve maktule ait imza ve yazı örneklerini içerir belgeler ile inceleme konusu poliçeleri hep birlikte İstanbul ATK’ya göndererek, poliçelerdeki yazı ve imzaların sanığa ait olup olmadığı hususunda rapor istenmesini, tanık Rabia Ç. E’nin tüm adreslerinden zorla getirilmesi için işlem icrasına karar verip, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

 

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir