Festival Bugün Başlıyor

Festival Bugün Başlıyor

Bu yıl 22’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları bugün başlıyor. Hava sporlarının farklı branşlarındaki en iyi akrobasi pilotları Fethiye’de buluşacak. Festivalin son gününde ise Çalış Plajı semalarında Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları gösteri uçuşu yapılacak.

Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunlarının 22.’si bugün başlıyor. Geçen yıl Covid 19 nedeniyle yapılamayan Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları festivali hazırlıkları son aşamaya getirildi.Bu yıl 22.si yapılacak Hava oyunları festivalinde ilk defa hedef ve akrobasi yarışmalarıda gerçekleştirilecek.Tüm ekstrimşhowların yapılacağı festivale Kolombiya,Arjantin,Peru ve Kanada’dan da yarışmacıların katılacağı öğrenilirken İtalya,Çin,Endonezya ve bazı Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden pandemi seyahat yasakları nedeniyle sporcu katılamayacak.35 ülkeden 400’e yakın sporcunun katılması beklenen hava oyunları festivaline adrenalin tutkunları gelmeye başladı.Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 20-24 Ekim tarihlerinde yapılacak festivalde Türk yıldızlarının Çalış plajı üzerinde gösteri yapacağını bildirdi.Festival yetkililerinden Kadri Tuğlu’da”Bu sene 22.si yapılacak festivali geçen yıl gerçekleştirememiştik. Bu yıl eski yılları yakalayacak beklentimiz var.İlk defa hedef yarışma ve akrobasi yarışmaları uluslararası boyutta planlandı”dedi.Geçtiğimiz yıl Covid 19 nedeniyle yapılamayan 22.Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivali bu yıl 20-24 Ekim tarihlerinde yapılacak.Hemen her yıl değişik aktivitelerle oldukça renkli gösterilere sahne olan festival için adrenalin tutkunları Fethiye Ölüdeniz’e gelmeye başladı. Bu yıl 22.si yapılacak Ölüdeniz Hava oyunları festivalinde birbirinden güzel Showların sergilenmesi bekleniyor. Festivalde hedef ve akrobasi yarışmalarının uluslararası boyutta planlanması gösterilerin nefesleri keseceğine işaret ediliyor. Tümekstrim Showlar, serbest uçuşlar,Türk yıldızları gösterileri, THK sıcak hava balonu ve gösterilerininde gerçekleştirileceği 4 günlük festivale 35 ülkeden 400’e yakın sporcunun katılması bekleniyor. Pandemi nedeniyle İtalya,Çin,Endonezya,Avrupa ve bazı Orta Doğu ülkelerinden sporcuların seyahat yasakları nedeniyle katılmayacağı ileri sürülürken ilk kez Kolombiya,Arjantin,Peru,Kanada’dan sporcuların  Ölüdeniz Uluslararası hava oyunları festivaline katılacakları kaydedildi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Ölüdeniz Hava oyunları festivalini geçen yıl pandemi nedeniyle yapamamıştık. Bu yıl 20-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Sporcular şimdiden gelmeye başladı. Bu yıl Türk yıldızları festivalin son gününde Çalış plajı semalarında gösteriler gerçekleştirecek Kaymakamlığımız öncülüğünde odalarımız ve kooperatiflerimizin desteğinde Türkiye’nin ve Fethiye’nin tanıtımını bu festival ile en iyi şekilde yapacağız” dedi.

Festival yetkililerinden Kadri Tuğlu ise “20-24 Ekim tarihlerinde yapılacak festival için 3-4 haftalık gelen pilotlar Ölüdeniz ’de yoğunluk oluşturmaya başladı. Festivalin bölgeye bereket getirdiği bir gerçek.2021 yılında pandemi nedeniyle organizasyonların kapatılmasından dolayı yapılamayan Ölüdeniz Uluslararası hava oyunları festivalinin bu yıl 22.sini gerçekleştireceğiz. Bazı ülkeler hala gelemiyor.İtalya,Çin, Endonezya seyahat yasakları nedeniyle organizasyonda yer alamayacaklar. Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden de aynı nedenle gelemeyen sporcular var.Fakat bir kaç yeni ülke çıktı yarışmaya katılacak.Kolombiya,Arjantin,Peru,Kanada,Amerika kıtasından da pek çok sporcu müracaatları var. Organizasyonda bu yıl yenilik var.İlk defa hedef yarışma ve akrobasi yarışmaları uluslararası boyutta planlandı. Tüm ekstrimshowlar devam edecek. Sporcular serbest uçuşlarını istedikleri gibi yapabilecek.THK katkılarıyla sıcak hava balonu ve bazı Showlar da gerçekleşecek.24 Ekim Pazar günü Çalış plajı semalarında Türk yıldızları gösterisi ile festivalin finali verilecek. Kaymakamlığımızdan belediyemize Babadağ’dan plajımıza FTSO’dan TÜRSAB ve FETOB’a Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifinden pilot kooperatifine kadar tüm paydaşlar destek veriyor.Adrenalin tutkunları Ölüdeniz semalarında nefesleri kesecek ve yöreye Ekim ayında bereket gelecek” dedi. Hakan AYKIRI

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir