Şehit Babası “Duydum  ki Oğlumun Kanı Yerde Kalmamış”

Şehit Babası “Duydum  ki Oğlumun Kanı Yerde Kalmamış”

Şırnak’ta Eren10 Operasyonu kapsamında öldürülen ve kırmızı kategoride yer alan PKK’nın sözde Botan saha sorumlusu Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman’ın planladığı terör saldırılarından birinde 16 askerle birlikte şehit olan Seydikemer’li sözleşmeli Pyade Er Adnan Ergen’in babası Mehmet Ergen, “Devletimiz bizim hakkımız arıyor. PKK’lı teröristlerin temizlenmesi yüreğimdeki ateşi bir nebze de olsa soğutuyor. Ancak, yakalanan teröristlerde var. Onların duruşmalarına katılıyoruz. Pişmanlık duyduklarını söylüyorlar. Bu haktan yararlanmaya çalışıyorlar. Buna karşıyım.Devletimiz son terörist bitene kadar mücadele edecek. Bundan eminiz” diyerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin şehitlerin kanını yerde bırakmadığını söyledi.

6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari’nin  Dağlıca bölgesinde hain saldırı sonucu 16 şehidimizden birisi de Seydikemer İlçesinin Eşen Mahallesinde ikamet eden evin tek oğlu sözleşmeli Piyade Er Adnan Ergen idi. Aradan geçen 6 yıldan beri bu hain saldırıyı gerçekleştiren teröristler, ya teslim oluyor, yada kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin operasyonları ile bir bir etkisiz hale getiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Şırnak’ta Eren10 Operasyonu kapsamında öldürülen ve kırmızı kategoride yer alan PKK’nın sözde Botan saha sorumlusu Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman’ın etkisiz hale getirilmesi şehit ailelerinin acılarını hafifletti. 16 şehidimizden birisi olan Seydikemerli sözleşmeli piyade er Adnan Ergen’in babası Mehmet Ergen, “Hainlerin yakalanması yada etkisiz hale getirilmesi acılarımızı hafifletiyor” dedi.

Acılı baba Ergen, “”Devletimiz bizim hakkımız arıyor. PKK’lı teröristlerin temizlenmesi yüreğimdeki ateşi bir nebze de olsa soğutuyor. Ancak, yakalanan teröristlerde var. Onların duruşmalarına katılıyoruz. Pişmanlık duyduklarını söylüyorlar. Bu haktan yararlanmaya çalışıyorlar. Buna karşıyım.Devletimiz son terörist bitene kadar mücadele edecek. Bundan eminiz” diyerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin şehitlerin kanını yerde bırakmadığını söyledi.

Mehmet Ergen, “Özellikle teslim olan yada, yakalanan hainler yüce Türk Mahkemelerinde yargılanıyor. Oğlum Adnan Ergen’in şehit edilmesinde yakalanan hainlerin duruşmalarına çağırılıyorum. Bu hainlerin temizlenmesini gördükçe yaram hafifliyor ve hoşuma gidiyor. Duruşmalarda bu hainler, pişman olduklarını belirtiyor ve ilgili yasadan yararlanmak istiyorlar. İşte o zaman üzülüyorum. Hakim Bana “Davacı mısın” diye soruyor. Bede “Davacıyım” diyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanımız,  Milli Savunma Bakanımız hainlerin yakalanıp, etkisiz hale getirilmesi için çok çaba sarf ediyorlar. Allah onlardan razı olsun. Hainler etkisiz hale getirildikçe, eşim Hacer ile birlikte yüreğimizdeki acı hafifliyor” şeklinde konuştu.

“Devletimiz Son Terörist Bitene Kadar Mücadele Edecek”

6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova Bostancık mevkiinde askeri konvoya yapılan saldırı sonucu şehit olan 16 askerden biri ve ailesinin tek evladı olan sözleşmeli Piyade Er Adnan Ergen’in Seydikemer İlçesinde yaşayan babası Mehmet Ergen aradan 6 yıl geçmesine rağmen oğlunun her adını duyduğunda gözyaşlarına hakim olamadığını belirterek, evladıyla birlikte 16 askerin kanının yerde kalmadığı için sevinçli olduğunu belirtti.

Baba Ergen, “6 Eylül 2015 tarihinde HakkariDağlıca’da 16 asker arkadaşıyla birlikte şehit oldu. İnşallah bu son olur. 16 vatan evladının kanı yerde kalmadı. Türk Silahlı Kuvvetlerine, askerlerimize teşekkür ederiz. Devletimiz son terörist bitene kadar mücadele edecek. Bundan eminiz. Allah’ım yar ve yardımcıları olsun” diye konuştu.

Öte yandan şehidin annesi Saniye Yatakdere’nin ise geçtiğimiz aylarda korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir