Başkan Soydemir’den Açılışa Davet

Başkan Soydemir’den Açılışa Davet

Motorlu Araçlar Teknoloji Görünümlü Eğitim Atölyesinin 27 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek olan açılışına Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir tüm Fethiye halkını davet etti.

Yapımına 2018 yılında başlanan ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi  bünyesine kazandırılan Motorlu Araçlar Teknoloji Görünümlü Eğitim Atölyesi Çarşamba günü açılıyor. Motor bölümünü Fethiye’ye kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Açılışa tüm Fethiye halkını davet ediyorum” dedi.

“Esnafımızın Desteği İle Motor Bölümünü Kurduk”

Motorlu araçlar teknoloji görünümlü eğitim atölyesinin açılışının 27 Ekim Çarşamba günü olduğunu belirten Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Mehmet Soydemir “Uzun zamandan bu yana yapımı için çalıştığımız ve tüm esnaf kardeşlerimizin  destekleri ile motorlu araçlar teknoloji görünümlü eğitim atölyesini açılışını sizlerle birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Açılış tarihimiz 27 Ekim Çarşamba günü saat 11.00 da yani eski adı ile Çıraklık Eğitim Merkezinde şimdi ki adıyla Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezidir. Bütün esnaf ve sanatkarlarımızı bu açılışıma davet ediyorum. Bu eser esnaf ve sanatkarımın eseridir, onun için sanayide ki bütün herkesi okulumuzun açılışa davet ediyorum. Ben esnaf ve sanatkarıma teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

“Motor Bölümü Esnafımızın İsteği Üzerine Kuruldu”

Esnaf ve sanatkarların böyle bir talepte bulunması üzerine çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Soydemir, “2 yıl önce 2018’de esnaf ve sanatkardan bana bir teklif geldi sanayi de motor bölümünde atölye yapmak için teklif geldi. Biz de esnaf ve sanatkarımla konuştuk, paylaştık meslek eğitim merkezi müdürüm ile motor bölümü Recep hoca ile konuştuk bu bölgede bizim çıraklarımız, kalfalarımız, öğrencilerimiz Aydın, Antalya, Denizli bölgesinden eğitim alıyorlardı. Sanayiden geldiler “başkanım buraya çıraklarımız eğitim için gidiyor Fethiye’ye açarsak bu yükten kurtulacaksın” dediler bende esnaf ve sanatkarımın destekleriyle, onların emekleri çok fazladır. Bize bunu emir verdiler, yaptık, hizmetlerine sunduk 200 tane öğrencimiz vardı şimdi ise 410 tane öğrencimiz oldu. Ne kadar iyi bir iş yaptığımız esnafların ne kadar iyi bir iş yaptığı bellidir. Ben de 27 Ekim Çarşamba günü saat 11’de bütün esnaf ve sanatkarımı, çırakları, kalfaları atölyenin açılışına bekliyorum” ifadelerinde bulundu.

“Öğrenci Sayımızı 1200’e Çıkardık”

150 tane öğrenci ile başladıklarını fakat şuanda 1200 tane öğrencileri olduğunun altını çizen Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Tuzla’da ki Honda motor fabrikası CİO’su, Japonlarla iş yapmak kolay değil binanın fiziki durumunu çıkardılar. Açılışımız da CİO’muz da gelecek, onlar yaptığı için dizaynı döşedi bizde hizmete sunacağız. Honda motorla buluşmamızın sebebi değerli bir kardeşimiz vardır, Honda motor Fethiye ilçe yetkili servisidir. Kendine ben teşekkür ediyorum. 2022 yılında biz esna sanatkarlar odası meslek eğitim merkezinde artık 1200 tane öğrencimiz oldu. Biz başladığımız da 150 tane öğrenci ile başlamıştık, derslik yetmiyor 3. Katta öğrencilerimize orada eğitim verdireceğiz. Bir de şuan da motor bölümünün karşısına ek bir tane daha bina yapacağız çünkü önemli bir bina önümüzde ki günlerde inşallah 2022 bu binaları yapacağız” dedi. Hakan AYKIRI

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir