Çiğ Süt Analiz Laboratuvarı  Kuruldu

Çiğ Süt Analiz Laboratuvarı  Kuruldu

Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği merkezi bünyesinde kurulan Çiğ Süt Analiz Laboratuvarı faaliyetlerine başladı.

Laboratuvarda yağ, protein, su, laktoz ve kuru madde ölçümlerinin 30 saniye gibi kısa bir sürede yapıldığı belirtildi. Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, elde edilen sonuçların Tarım ve Orman Bakanlığı Süt Bilgi Sistemi’ne aktarıldığını ifade etti. Bölgemizde çiğ sütün kalite esasına göre pazarlanması ve desteklenmesi uygulamasına geçildiği vurgulandı.

Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak yaptığı açıklamada, “22 Ekim 2021 tarihi itibariyle merkezimizde Çiğ Süt Analiz Laboratuvarı kurulmuş ve faaliyete geçmiştir. Laboratuvarımızda yağ, protein, su, laktoz, kuru madde ölçümleri numune başına 30 saniye içerisinde ölçülmektedir. Hemen ardından da Bakanlık Süt Bilgi Sistemi’ne aktarılmaktadır. Bilgiler tüm paydaşlarımız ile anında paylaşılabilmektedir” şeklinde ifadeler kullandı.

Açıklamasını sürdüren Birlik Başkanı Tokmak, “Artık çiğ sütün kalite esasına göre pazarlanması ve desteklenmesi uygulamasına geçilmiş olduğundan, süt kalitesi önem arz etmektedir. Özellikle çiğ süt desteklemesi kaliteye göre verilecektir. Buna örgüt üzerinden pazarlama eklenince, desteklemede önemli farklar oluşacaktır. Üreticilerimizin mağdur olmamaları için en kısa sürede birliğimiz ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Bölgemize ve üreticilerimize  hayırlı olsun” dedi.

 

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir