Fethiye’de Coğrafi İşaret Logosuyla Ürün Satan Firma Sayısı Artıyor

Fethiye’de Coğrafi İşaret Logosuyla Ürün Satan Firma Sayısı Artıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından coğrafi işaret tescili gerçekleştirilen ‘Fethiye Tahini’ ve ‘Fethiye Kaya İnciri’ni coğrafi işaret logosuyla satışa sunmak isteyen firmalara yenileri eklendi. Coğrafi İşaret Logo Kullanım belgelerini, Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Servet Şekerleme Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkililerine teslim eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, coğrafi işaretli ürünlere yönelik tüketici ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, firma ve kooperatifi tebrik etti.

FTSO’nun girişimleri sonucu 23 Mart 2021 tarihinde ‘Fethiye Tahini’ne, 11 Ağustos 2021 tarihinde ise Fethiye Kaya İnciri’ne Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi. Tescil sürecinde belirtilen yöntemlere göre üretim yapan firmalar Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini’ni coğrafi işaret logosuyla satışa sunabilmek için FTSO’ya başvuru yaptı. Başvuruları olumlu sonuçlanan Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Servet Şekerleme Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fethiye Tahini ve Fethiye Kaya İnciri’ni coğrafi işaret logosuyla satmaya hak kazandı.

Fethiye Tahini’niCoğrafi İşaret Logosuyla Satacak Firma Sayısı 3’e Çıktı

Servet Şekerleme Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de Fethiye Tahini’nilogoyla satışa sunmasının ardından Fethiye’de coğrafi işaretli tahin satacak firma sayısı 3’e çıktı. Fethiye Kaya İnciri’ni coğrafi işareti logosu ile piyasaya sunmaya hak kazanan ilk firma ise Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi oldu. Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Fikret Ünal ve Servet Şekerleme Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilisi Emre Erdoğan, Coğrafi İşaret Logo Kullanım belgelerini, FTSO Meğri Salonu’nda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın elinden aldı.

“Coğrafi İşaretler Tanıtım Ve Pazarlamada, Ürünleri Öne Çıkarıyor”

Firmaları tebrik eden Başkan Çıralı, Seydiler Kilimi ile başlattıkları coğrafi işaret yolculuğuna Fethiye Tahini ve Fethiye Kaya İnciri ile devam ettiklerini belirterek, Fethiye Belediyesi tarafından Yeşilüzümlü Dastarı son olarak da Kaya Halısı’nın tescillenmesiyle, Fethiye ve Seydikemer’in coğrafi işaretli ürün sayısının 5’e çıktığını kaydetti. Son dönemde Türkiye geneline yayılan market zincirlerinin de coğrafi işaretli ürünlere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başkan Çıralı, coğrafi işaretlerin ürünü tanıtım ve pazarlama anlamında öne taşıdığını kaydetti.

Oda olarak ürünlerinin tanıtımı ve pazarlamasına yönelik çalışmalara sürekli devam ettiklerini aktaran Başkan Çıralı, “Yöresel ürünler ve geleneksel metotlarla yapılan üretim günümüzde oldukça revaçta. Bu tip ürünlere olan talep gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz haftalarda Odamızın da coğrafi işaretli ürünlerle katıldığı Antalya Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) bunu bir kez daha bizlere kanıtladı. Ürünlerimize yoğun ilgi oldu. Ayrıca ürünlerimizin ülkemizin en büyük e-ticaret sitelerinde satışına ilişkin görüşmeler gerçekleştirdik ve mutlu sona ulaştık. Coğrafi işaretin ürüne kattığı değeri ve önemi bir kez daha görmüş olduk. Firmalarımıza hayırlı olsun.” dedi.

‘Coğrafi İşaret İbaresini Yetkili Firmalar Kullanabilir’

Coğrafi işaret logosu kullanımına ilişkin de uyarılarda bulunan Başkan Çıralı, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Coğrafi işaret kullanım yetkisi yalnızca Odamızın talep ettiği tüm belgeleri eksiksiz tamamlayan ve sözleşme imzalayan firmalara aittir. Coğrafi işaretli ürünlerin doğru üretim yöntemleri ile standartlara uygun bir şekilde üretilmesi ve bunun firmalar tarafından taahhüt edilmesi önemli. Yine ürünlerin üzerinde ya da sosyal medya reklamlarında ‘Coğrafi işaret logosu’ ibaresini yalnızca tescilli firmalar kullanabilir. Bu alanda haksız rekabeti önlemek istiyoruz. Coğrafi işaret tescil aşamalarını aktarmak için tüm firmaları Odamızdan bilgi almaya davet ediyoruz”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir