Başkan Yellice, “Tedbirler Kişilerin İnsafına Ve Kararına Bırakılamaz”

Başkan Yellice, “Tedbirler Kişilerin İnsafına Ve Kararına Bırakılamaz”

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Teşkilatı dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile mücadelede aşının önemine dikkat çekti.

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Teşkilatı dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile mücadelede aşının önemine dikkat çekti.  Tedbirlerin kişilerin insafına ve kararına bırakılamayacağına dikkat çeken Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, “Bulaşıcı hastalıklarla ilgili tedbirler kişilerin insafına ve kararına bırakılamaz. Bireysel tercihleri değil toplum sağlığını ön planda tutmalıyız” dedi.

Vaka Sayıları Ve Can Kayıpları Ciddiyetini Koruyor

Kovid-19 salgınında vaka sayılarının ve can kayıplarının ciddiyetini koruduğunun altını çizen Başkan Yellice, “Tüm dünyaya yayılan ve birçok can kaybına neden olan covid-19 illeti halen ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine riayet etmemiz hayati önem taşımakla birlikte devletimiz aşılama çalışması konusunda da tüm imkanlarını seferber etmiştir. Türkiye aşılama konusunda dünya ülkeleri arasında ilk sırada yer almakta ise de artan vaka sayıları ve can kayıpları ciddiyetini koruyor. Sağlık Bakanlığı’ndan edindiğimiz bilgilere göre Muğla ilimiz aşılama oranında %82.6, Fethiye İlçemiz ise yüzde 80 gibi bir orana ulaşmış bulunmaktadır. Bu oranlar tatmin edici gibi görünse de riskin hala devam ettiğini hatrımızdan çıkarmamalıyız” şeklinde konuştu.

Bireysel Tercihleri Değil Toplum Sağlığını Ön Planda Tutmalıyız

Salgın ile mücadelede bireysel tercihlerin değil toplum sağlığının düşünülmesi gerektiğini belirten Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, “Kendimizin, ailemizin, çevremizin ve milletimizin canını ve sağlığını için bize düşen görev aşı olmak ve tedbirlere riayet etmektir. Aşı karşıtlarının yapmakta olduğu çalışmalara itibar edilmemelidir. Bulaşıcı hastalıklarla ilgili tedbirler kişilerin insafına ve kararına bırakılamaz. Bireysel tercihleri değil toplum sağlığını ön planda tutmalıyız. Bu vesile ile, Fethiye Ülkü Ocakları olarak, hiç aşı olmamış veya aşılanma sürecini tamamlamamış Ülkü Ocakları’nın kıymetli neferlerine, ülküdaşlarımıza, Fethiyelilerimize ve Türk Milleti’ne aşı olmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir