AKUT’tan Engellilere Deprem Eğitimi

AKUT’tan Engellilere Deprem Eğitimi

AKUT, Fethiye Belediyesi ve Kent Konseyitarafından engelli bireylere yönelik deprem afeti öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğiyle ilgili eğitim verildi.

Eğitime Altı Nokta Körler Derneği, Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Engelsiz Turizm Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Özel Saygın Rehabilitasyon Merkezi, Özel Son Atılım Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ve ekipleri katılım sağladı.  Fethiye bölgesinin birinci derece deprem bölgesi olması, engellilerin deprem sırasında yapması gerektiği önemli konuları Fethiye AKUT ekibi eğitim sorumlusu Argun Derkut anlattı.

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan, Fethiye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Birol Keski ve Fethiye Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Tek’ de deprem eğitimine katılım sağladı.Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Birol Keski, yaptığı açıklamada; Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi, Muhtarlarımız, Fethiye Akut ve MagAmesar Mahalle Afet Gönülleri, İlçe Milli Eğitim, İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile oluşturulan İlçe Afet Koordinasyon Ekibi ile birlikte koordineli şekilde çalıştıklarını, İlçemizdeki Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarının oluşturulması, Afet ve Acil Durum Eylem Planı çalışmaları vb. gibi konularda ortak akılla hareket ettiklerini belirtti.Eğitim Sorumlusu Argun Derkut, engellilerin deprem sırasında neler yapacağına dair tüm bilgileri katılımcılara aktardı. Slayt gösterileri eşliğinde yapılan sunumda STK temsilcileri ve özel kurumların not aldığı görüldü.

Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi M.Serhat Karagöz, AKUT Fethiye ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını, eğitimlere devam edildiğine dikkat çekti.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir