Başkan Otgöz’den 10 Kasım Mesajı

Başkan Otgöz’den 10 Kasım Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir lider olduğuna dikkat çeken Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üzerinden geçen 83 yılda millet olarak onu derinden özlüyoruz. Hiç şüphesiz Mustafa Kemal Atatürk askeri dehasının yanı sıra barışsever kişiliğiyle, insan sevgisiyle, derin bilgisiyle, devlet adamlığıyla, hoşgörüsüyle ve ileri görüşlülüğüyle tüm dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Onun öngörüsü ve askeri dehası Çanakkale Savaşı’nda Türk Milletine destan yazdırmış, yine milletine olan derin sevgisi ve bağımsızlık tutkusu İstiklal Savaşı’nın kazanılmasına büyük bir rol oynamıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletine kazandırdığı eşsiz zaferinin ardından kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile ve arkasından yaptığı devrimler ve inkılaplar ile sadece Türk Dünyasını değil bütün İslam âlemini ve dünyayı etkilemiştir. ‘Yok oldu’ denilen bir milletin bağımsızlığı için yaktığı meşale mazlum ve sömürülen ülkelere de ışık olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ebediyete intikalinin 83’üncü yıldönümünde anarken, ülkemizi parçalamak ve milli bütünlüğümüzü bozmak amacıyla içeriden ve dışarıdan her türlü oyunların sergilendiğini bugün dahi görüyoruz. Millet olarak Atatürk’ün şu sözünü her zaman hatırlamalı ve çağdaş medeniyetler ülkesine yükselmek için kulağımıza küpe yapmalıyız; “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” Atatürk’ü anmak ve sevgisini yaşatmak, bizlere bıraktığı ideal ve emanetlerini daha da ilerilere taşımakla mümkündür.

Türk milletinin gönlünde ölümsüzleşen büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyor; vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı minnetle yâd ediyorum.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir