Fethiye’de Kardeşler Tek Düğünle Evlendi

Fethiye’de Kardeşler Tek Düğünle Evlendi

Fethiye’de geçen hafta sonunda iki erken kardeş, iki kız kardeş ile davullu zurnalı düğünle dünya evine girdi. Fethiye’nin İncirköy mahallesindeki kardeşlerin düğününde aynı anda iki pasta kesilirken, iki ayrı takı merasimi gerçekleştirildi. Kına gecesiyle, balonun da aynı günlerde yapıldığı düğün töreninde müzisyenlerin davullarını kapan damatlar, kardeş gelinler için çalıp, oynadılar.

Fethiye’deki bu düğün töreni unutulmaz. İncirköy Mahallesi’nde yaşayan Ramazan Şahin küçük oğlu Orhan için, geçtiğimiz aylarda Kargı Mahallesi’nden Sadettin Karhan’ın kızı Fatma Karhan’ı istemeye gitti. Yapılan tanışma ve görüşmenin ardından, Karhan ailesi Fatma’yı Fethiye Sanayi Çarşısı’nda kaportacılık işi yapan Orhan Şahin’e verdi. İşte bu görüşmelerde, Orhan Şahin’in ağabeyi de Fatma’nın ablası Tuğba Karhan’ı görüp beğenince, Şahin ailesi bu kez Hüseyin Şahin için Sadettin Karhan’ın evinin yolunu bir kez daha tutup, ikinci kez kız istemeye gitti. Havva – Sadettin Karhan çifti, Keziban – Ramazan Şahin çiftine yine olumlu cevap verince düğün tarihi belirlendi. Tek davetiye bastırılıp, düğün tarihi de belirlenince, iki erkek kardeş, iki kız kardeşle tek düğünde dünya evine girdi.

İncirköy Mahallesi İlköğretim Okulu Bahçesinde gerçekleşen düğün töreninde, çiftler doyasıya eğlendi. Bir gün önce yapılan kına gecesi yine eğlenceli geçerken; damat kardeşler ile gelin kardeşler, adeta mutluluktan uçtu. Gelin alma töreni de aynı anda yapılırken, balo ise yoğun bir katılımla gerçekleşti. Damatlar Orhan ve Hüseyin Şahin çifti düğünde davul çalarak, gelinler Fatma ve Tuğba’yı oynattılar. Geleneksel takı ve pasta törenlerinin ayrı ayrı yapıldığı düğün merasiminde çiftin arkadaşları damatları omuzlara alıp, bol bol oynadılar. Çiftlerin anne ve babaları davetlilerle yakından ilgilenirken, bir akaryakıt bayiinde çalışan damat Hüseyin Şahin; “Kardeşim Orhan için Fatma Karhan’ı istemeye gitmiştik. Olumlu karşılandı. O sırada gördüğüm ablası Tuğba’yı beğendim ve ailemle konuşup, tekrar ikinci kez aynı aileden istemeye gittik. Tuğba’yı da bana verdiler. İki kardeş, iki kardeş ile tek düğün töreni ile evlendik. Bu arada pastasından takı merasimine kadar her şey ikişer kez yapıldı. Çok mutluyuz. Düğüne katılan tüm dostlara ve davetlilere teşekkür ediyorum” dedi.Haber-Hakan AYKIRI

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir