İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin “Senin Sayende Projesi” Devam Ediyor

İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin “Senin Sayende Projesi” Devam Ediyor

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak üzere 2018 yılında başlatılan “Senin sayende” projesi devam ediyor.

Hayırseverler ve yardım sevenler ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturan proje ile ilgili Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; bilgilendirmede bulundu.  Yapılan açıklamada “Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yürümekte olduğumuz projemiz bu sene de web sitemizde yeni ihtiyaçların okullarımızdan belirlenmesi ile faaliyete girmiştir. Eğitime destek vermek isteyen tüm vatandaşlarımız www.seninsayende.org adresine girerek, bekleyen ihtiyaçları inceleyebilir ve formu doldurarak bir öğrencimizin ihtiyacını karşılayabilirsiniz” denildi.

“Senin Sayende Projesi”

Proje ile ilgili yapılan açıklamada “Eğitim toplumların yapı taşlarından biridir. Bir toplumun kalkınması iyi yetişmiş bireylere, bireylerin iyi yetişmesi ise sağlıklı bir eğitim sistemine bağlıdır. Bu nedenle eğitime yapılmış yatırım topluma yapılmış yatırımdır. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla oluşturduğumuz “senin sayende” platformu, sizlerin desteğiyle hayat bulacak. Sizlerin desteği ile eğitimde güzel bir sinerji oluşacağı inancındayız. Toplumsal dayanışma içerisinde din, dil ve ideolojik farklılıklar gözetmeden bir araya gelerek çocuklarımızın ve gençlerimizin ihtiyaçlarını birlikte tamamlamak, eğitim ortamlarını birlikte güzelleştirmek, sizlerin katkı ve destekleri ile gelecek nesillere daha iyi imkanlar sunmak istiyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki varlığınız bize güç atacak ve birlikte daha güzel bir gelecek inşa edeceğiz. Bu platform öğrenci ve okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere sizlerden gelen destekleri güvenilir ve düzenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla oluşturulmuştur. Biz eğitimciler, çocuklarımızın güven içerisinde ve sağlıklı bir şekilde yetişmesinden sorumlu olduğumuz bilinciyle gerekli çabayı gösteriyor ancak zaman zaman desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Desteğe ihtiyacımız olan durumlarda sizler gibi duyarlı, eğitime gönül vermiş bireylerle birlikte hareket etmek zorlukları aşmamızda bize yardımcı oluyor. Eğitime uzanan elinizi tutmak, sizlerin varlığını hissetmek bizlere gurur ve güç veriyor, çalışma azmimizi arttırıyor. Ekonomik zorluklar ve maddi yoksunluk yaşayan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak, okullarımızın ideal eğitim öğretim ortamına kavuşmalarına yardımcı olmak amacıyla oluşturulan bu platform tüm eğitim destekçilerine açıktır.

Biz Kimiz, Ne Yapıyoruz?”

proje Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen bir projedir. Projemiz toplumda dayanışma ve yardımlaşma bilincini artırmak, toplumsal barış ve huzura katkıda bulunmak amacıyla sosyal ve toplumsal sorumluklarının farkında olan, aktif vatandaş modeli olarak çevresine duyarlı ve toplumsal sorunlara çözüm arayışında olan bireylerin eğitime destek vermek isteklerini çıkış noktası olarak almıştır. Proje eğitime destek vermek isteyen, sosyal sorumluluklarının farkında olan vatandaşlarımızın “Eğitime nasıl destek verebiliriz?“ talepleri üzerine geliştirilmiş bir projedir. Eğitim destekçileri ile okullarımızı güvenli bir platformda buluşturmayı görev edindik ve ortaya ”SENİN SAYENDE“ projesi çıktı. Bu proje ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında, okullarımızın ders araç-gereçlerinin tamamlanmasında bizlere yardımcı olmak isteyen, destek vermek isteyen vatandaşlarımıza kapılarımızı açıyoruz. Peki bunu nasıl yapıyoruz? İhtiyaçlar Okul Müdürü veya Yardımcısı, Okul-Aile birliği Başkanı, Rehber Öğretmen ve Sosyal Yardımlaşma / Kızılay Kulübü Rehber Öğretmeninden oluşan bir komisyon tarafından okullarımıza gönderdiğimiz öğrenci belirleme kriterleri de göz önünde bulundurularak belirleniyor. Okul komisyonlarınca belirlenen öğrenci ve okul ihtiyaçlarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Senin Sayende komisyonu olarak onaydan geçiriyoruz ve sitemizde yayınlıyoruz. Öğrencilerimizin kimliklerini gizli tutuyor ve karşılanan ihtiyaçları da aynı hassasiyetle kendilerine ulaştırıyoruz. İhtiyaçlar okullarımıza tutanakla teslim ediliyor ve yine tutanakla ihtiyaç sahibi öğrencimize teslim ediliyor. Projemizde nakdi yardım kabul etmiyoruz sadece ihtiyaçların karşılanması noktasında destek alıyoruz. Projemiz Fethiye Kaymakamlığı izni ile yürürlüğe girmiştir. Paydaşları; Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Yardım Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Aile Birlikleri ve Mahalle Muhtarlıklarıdır. SENİN SAYENDE, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesidir” denildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir