Nurettin Çakır Parlamaya Devam Ediyor

Nurettin Çakır Parlamaya Devam Ediyor

TFF 3. Lig 3. Grup’ta fırtına gibi esen, 13 maçta 10 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet  alarak puanını 31’e çıkaran  ve en yakın rakibine 4 puan fark atarak liderlik koltuğunda oturan Fethiyespor’da Nurettin Çakır, sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Lacivert Beyazlı takımda  çıktığı 13 maçta 12  gol, 3 asistle oynayan Nurettin, 2 sezon önce Bölgesel Amatör Lig’de forma giyiyordu. 25 yaşına kadar amatör liglerde oynayan, son 2 sezondur 3. Lig’in en dikkat çeken oyuncuları arasında yer alan, bu sezon ise profesyonel liglerin en golcü ismi olan Nurettin’in kariyerini derledik.

24 Erzincanspor’daki çıkışıyla Galatasaray ‘a gelen, Sarı Kırmızılı ekipte büyük bir patlama yaparak A Milli Takım ‘a yükselen ve Avrupa’nın takibine giren Kerem Aktürkoğlu, son dönemdeki alt liglerdeki potansiyel oyuncularla ilgili en önemli örnek… Benzer bir çıkışı bu sezon Fethiyespor’daki performansıyla alkış toplayan Nurettin Çakır yapıyor.

TFF 3. Lig 3. Grup’ta en yakın rakibi Esenler Erokspor’un önünde 4 puan farkla liderlik koltuğunda oturan Lacivert Beyazlı takım galibiyet serisini sürdürmeye devam ediyor.13 maçta 35 kez rakip fileleri sarsarak maç başına 3 gol ortalaması yakalayan, profesyonel liglerin en skorer takımı olan Fethiye temsilcisinde 12 golle gol krallığı yarışında zirvede Nurettin Çakır yer alıyor.

Isparta 32 Spor İle Bölgesel Amatör Lig Şampiyonluğu

18 Eylül 1995 yılında Bolu’da dünyaya gelen Nurettin, futbola Sedaşspor’da başladı, Özel İdare Köroğluspor ve Kıbrıscıkspor formaları giydikten sonra Geredespor’un yolunu tuttu. Gerede’de 2 yıl kalan Nurettin, 1 sezonluk Çubukspor’un macerasının ardından çıkışa geçti. Ocak 2020’de Bölgesel Amatör Lig’in iddialı ekiplerinden Isparta 32 Spor ile anlaşan Nurettin, takımın şampiyonluğunda önemli rol oynadı ve Isparta ekibi 3. Lig’e yükseldi.

25 Yaşında Profesyonel Oldu

  1. Lig’e iddialı bir kadro ile giren Isparta 32 Spor, Nurettin Çakır’ı takımda tuttu ve başarılı orta saha, ilk profesyonel sözleşmesine 25 yaşında imza attı. TFF 3. Lig’deki ilk sezonunda 3. Grup’ta yer alan Isparta, 32 maçta 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak 50 puan topladı. Somaspor, Erokspor ve İçel İdmanyurdu’nun arkasında ligi 3. sırada tamamlayan Isparta, sezonu 4. bitirdi ve Play-Off oynamaya hak kazandı.

13 Golle Başladı

Çeyrek finalde İçel İdmanyurdu’nu, yarı finalde Esenler Erokspor’u, finalde ise Bursa Yıldırımspor’u deviren Isparta, büyük bir başarıya imza atıp 2. Lig bileti alırken ilk profesyonel sezonunda toplam 13 gol atan Nurettin Çakır, tüm dikkatleri üzerine çekti. Isparta 32 Spor’da BAL ve 3. Lig şampiyonluğu yaşayan Nurettin, 2021/22 sezonu için Fethiyespor’la anlaştı.

Profesyonel liglerin en golcü İsimleri Arasında

Şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Fethiye, 3. Grup’ta 31 puanla liderlik koltuğunda otururken Nurettin Çakır, geride kalan 13 haftada profesyonel liglerin en golcü ismi olmayı başardı. 13 maçta 12 gol atan Çakır, üst üste 3. şampiyonluğunu bu sezon kazanmak için mücadele ediyor.

26 yaşında olan ve profesyonel olarak 2. sezonunu geçiren Nurettin Çakır’ın geç keşfedilmesi ise düşündürücü. Isparta 32 ve Fethiye formalarıyla lige çabuk uyum sağlayan, adeta ezber olan Çakır’ın bir sonraki durağının Spor Toto 1. Lig olması bekleniyor.Haber-Hakan AYKIRI

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir