İYİ Partili Çoban “Öğretmenlik Geleceği İnşa Etmektedir”

İYİ Partili Çoban “Öğretmenlik Geleceği İnşa Etmektedir”

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.  Kendisinin de öğretmen bir ailenin çocuğu olduğunu ve eşinin de öğretmenlik mesleğini icra ettiğini belirten Çoban, öğretmenlerin geleceği inşa ettiğini söyledi.

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kutlama mesajı yayımladı. 24 Kasım’ın tarihsel anlamda çok önemli olduğuna vurgu yapan Çoban, Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen olduğu 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü ilan edildiğini söyledi.

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban,mesajında; “Bilindiği üzere, ulusumuzun kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti hükümetince kendisine verilen Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul etmiştir. 1981 yılından bu yana da 24 Kasım günleri Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Atatürk, yurdumuzun çeşitli yörelerinde eline tebeşiri alıp kara tahta başında bizzat öğretmenlik yapmıştır. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır.

Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı; ama aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışların da sahibi Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hemcinslerinin haklarına tecavüz etmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. “Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” sözü icra edilen mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır.

Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Bilgeliğe giden yoldaki önümüzdeki en büyük araç öğretmenlerimizdir. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir. Bu anlamlı günde başta başöğretmen Atatürk olmak üzere Türk toplumunu bugüne getirmiş bulunan öğretmenleri saygı, minnet ve şükranla anıyor, onların yolunda yurdumuzun dört bucağında kutsal görevini sürdürmekte olan binlerce öğretmeni sevgi ve saygı dolu duygularla selamlıyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir