Öztürk, Her İki Belediye de Sınıfta Kaldı

Öztürk, Her İki Belediye de Sınıfta Kaldı

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Fethiye’de gün boyu etkili olan sağanak yağış sonrası yaşanan su ve sel baskınları karşısında vatandaşların olumsuz etkilendiğini ifade ederek, “Bu yaşanan su baskını ve sellerin hem Muğla Büyükşehir Belediyesinin hem de ilçe belediyesinin kış hazırlıklarını yapmamasından kaynaklandı” dedi.

Fethiye’de Salı günü akşam saatlerinde başlayan ve dün öğleye kadar etkisini sürdüren sağanak yağmur sonrası Fethiye’de metre kareye 115 kilogram yağış oldu. Yağışlar sonrası bazı cadde ve sokaklarda iş yerleri ve evlerde su baskınları yaşandı.

Yaşanan etkili yağmur sonrası ortaya çıkan su baskınları sonrası değerlendirmede bulunan AK Partili Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesinin sınıfta kaldığını iddia etti.

Su baskınlarından dolayı zarar gören vatandaşların gün boyu kendisini arayarak yardım talebinde bulunduklarını belirten AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Geceden bu yana yağan yağmurlardan dolayı su baskınları haberleri geliyor. Sabahın erken saatlerinden bu yana telefonumuz durmak bilmedi. Vatandaşlarımız belediye ve MUSKİ’yi aradıklarını fakat cevap alamadıklarını dile getiriyorlar. Bunun üzerine sahaya çıktık ve incelemelerde bulunduk. Gördüğümüz durum içler acısı. Bazı caddelerde karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekildi. Karagözler Mahallesi’ndeki tersane bölgesinde, karada olan tekneler büyük risk altında kaldı. Orada büyük sıkıntı yaşandı. Aslında bunlar basit önlemler. Doğal afetlerde sıkıntılar yaşanır ama tedbirler önceden alınırsa; olumsuz bir durum yaşanmaz. Kış öncesinde bazı kurumlar, kendi sorumluluk bölgelerinde çalışmalarını yaparlar. Bu sıkıntıların temelinde, çalışmaların zamanında yapılmaması yatıyor. Bazı vatandaşlar ve esnaflar su baskını tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Su baskınları konusunda MUSKİ sınıfta kalmıştır ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları yetersiz kalmıştır. Vurdum duymazlıklarının da devam ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Alt Yapı İçin Kazılacak Olan Yolun Alternatifleri İyi Belirlenmeli”

Alt yapı çalışması için Muğla Makası’ndan Yeni Cami’ye kadar olan kısımda yapılacak olan altyapı çalışması hakkında da konuşan Öztürk “Bir de tabi bu alt yapıyla ilgili yatırımlarla ilgili biliyorsunuz belediyemiz Muğla makasından Yeni Cami’ye kadar olan bölgeyi kazacaklar.Bu ay içerisinde muhtemelen başlarlar. Bu cadde bizim Fethiye’nin kalbinin girişi ve bu caddede ki uzun sürecek çalışma böyle bir yağmurda çok büyük rezaletlere sebep olabilir. İnsanlarımızın iş yerlerinin önlerinin uzun süre kapalı kalması esnaflarımıza ve orada yaşayan konuklarımıza çok büyük zararlar verebilir. Öğrencilerimizin okula ulaşmasında servislerimize, dolmuşlarımıza engel çıkartabilir. Buradan tekrar uyarmak istiyorum, geçen sene yaşadığımız kazılıp bırakılan yolları tekrar görmeyelim, içine düşen arabaları görmeyelim, su basmış yerler görmeyelim. Bunun için şuan da alternatif yolun belirlenmiş olması gerekiyor.Bu yolla ilgili iyi bir trafik işaretlemesi yapılması gerekiyor. İnsanlarımızı önceden bilgilendirmemiz gerekiyor .Tabi bazı pankartlar asılmış belediyemiz tarafından, yapacağımız çalışma için şimdiden özür diliyoruz diye ama bu pankartla çözülecek konular değil.Akıl, mantık ve önlemle çözülecek konular. Bu konuda belediyemizi hem Fethiye Belediyesi’ni hem büyükşehir belediyesini uyarmak istiyorum” dedi.

Son olarak su baskınları konusuna tekrar değinen Öztürk “Su baskınları konusunda da MUSKİ’nin tekrar sınıfta kaldığını belediyesinin çalışmalarının maalesef yetersiz olduğunu ve vurdumduymazlıklarının devam ettiğini görüyoruz. Vatandaşlarımızı bu eziyetten bir an önce kurtarsınlar” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir