Fethiye’de E-twinning Projeler Sergilendi

E-twinning projesi kapsamında Fethiye’deki okulların hazırladığı  projeler Fethiye Beşkaza Meydanı’nda stantlar kurularak sergilendi. Stantları Kaymakam Eyüp Fırat, stajer kaymakam Hilal Kızılkaya, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, İlçe  Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya gezerek projeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

E-tiwing projesi kapsamında Fethiye’deki ilk, orta ve liselerden hazırlanan projeler halka sunuldu. Toplam 66 öğretmenin hazırladığı 91 proje her okulun stantında beğeniye sunuldu. 91’i ulusal kalite etiketi ödüllü, 25’i Avrupa kalite etiketi ödüllü  projelerden Muğla’da da en fazla proje üreten okulun Fethiye’den olduğu bildirildi. Projelerin tanıtımının yapıldığı stantları bir bir gezen Kaymakam Eyüp Fırat,hemen her proje ile yakından ilgilendi. Beşkaza Meydanında sergilenen proje tanıtımı hakkında bilgileri Proje İlçe Eğitim Koordinatörü Ummuhan Eryiğit Sertkaya tarafından Kaymakam ve beraberindekilere verilirken, Sertkaya, “Bu sergiyi yapmamızın amacı Avrupa’da ki 48 ülkede görev yapan  öğretmenler arasında uluslararası projeler yapılıyor. İlçemizden de 66 öğretmenimiz bu projelerde yer aldılar. Buna bağlı 91 tane ulusal kalite etiketi ödülü , 25 tane Avrupa kalite etiketi ödülü aldılar. Bazı projelerimiz Azerbaycan’da iyi örnek projesi seçildi. Davet edildi sunumları yapıldı. Bazı projelerimiz Brüksel iyi örnek kitaplarına dahil oldu ve Avrupa’da ki okullara bu tarz projeler yapılması üzerine tavsiye edildi. Biz bunun yaygınlaşmasını ve diğer öğretmenlerin , ilçemizin farkına varması için yaptığımız çalışmaları sergi haline getirdik” dedi.

Kaymakam Eyüp Fırat da, Projelerin sergilenmesine vesile olan ilçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve projeye katkıda bulunan öğretmenlere teşekkür etti.

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir