Demirtaş’tan Esnafı İlgilendiren Projeler

Demirtaş’tan Esnafı İlgilendiren Projeler

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, merakla beklenen projelerini açıkladı. Fethiye’deki yazılı ve görsel basın mensupları ile bir araya gelen ve 30 kalemden oluşan projeleri açıklayan başkan adayı Demirtaş, “Projelerimizin her birisi esnaflarımızı bire bir yakınen ilgilendiren projeler. Bu projeleri yapmak bizim, yetki ise değerli esnaf kardeşlerimizin elinde” dedi.

2022 yılının ilk aylarında yapılması beklenen Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kongresi için yaklaşık 2 yıl önce adaylığını açıklayan ve çalışmalarını o günden bugüne kadar hızlı bir şekilde sürdüren Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, esnaflar tarafından merakla beklenen projelerini açıkladı.

Başkan adayı Mutlu Demirtaş, toplam 30 kalemden oluşan projelerini Fethiye Devlet Su İşlerinde (DSİ) Fethiye’deki yazılı ve görsel basın çalışanları ile bir araya gelerek açıkladı.

Esnaftan mevkii için değil, hizmetkarlık için destek beklediklerini belirten Demirtaş, “Ben değil, Biz Olacağız. Esnaf ağbilerimin, ablalarımın ve kardeşlerime birebir günlük hayatlarına yansıyacak projeleri ekibimle birlikte hayata geçirecek ve ülke genelinde parmakla gösterilen örnek bir oda teşkil edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Esnaf Hastanesi Esnafın..!”

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesinden Fethiye esnafının ne yazık ki özellikle son yıllarda yeterince yararlanamadığını belirten Demirtaş, “Fethiye’deki tüm esnafımızın hisse sahibi olduğu Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde, esnafımıza şu an sadece muayenede %17 indirim yapılmaktadır. Bu oran Odamızın hissesi kadar yükseltilecek, Fethiye Esnafı’na muayene ve tüm operasyonlarda %30 indirim uygulanacak. Ayrıca yılda bir kez ücretsiz check-up yaptırma hakkı verilecek olan esnafımız, kendi hastanesine korkmadan gidecek! Hastanenin sistemine kaydedilecek olan esnafımızın indirimi kayıt anında uygulanacak. Esnaf, hastaneye girdiği zaman kimseyi indirim için aramak zorunda kalmayacak” dedi.

“Kurumsal Oda, Web Sayfası”

Fethiye gibi Dünyaca tanınmış turistik bir ilçenin Esnaf Odasına ait bir web sayfasının olmamasının trajekomik bir durum olduğunu belirten Kamil Mutlu Demirtaş, “Günümüzün internet çağında, bütün işlerin telefonla ya da bilgisayarla yapıldığı bir dönemde, sokakta yürüyen vatandaşın kendine ait bir web sayfası varken, ne yazık ki Odamızın ne bir web sayfası var ne de sağlıklı bir sosyal medya hesabı. Çağın gerisinde kalan Odamıza esnafımızın rahatlıkla kullanabileceği bir web sayfası kuracağız.Esnafımızın meslek bölümlerine ayrılarak tanıtılacağı web sayfamızda Sanal Esnaf Rehberi oluşturulacak.Her esnaf kendi şifresiyle portala girecek, ihtiyacı olan (Esnaf Oda Kayıt Belgesi, İmza Sirküleri, Esnaf Sicil Belgesi vb.) belge ve evraklara ücretsiz ulaşacak, borkodlu indirebilecek, resmi işlerini hızlandıracak. Kuracağımız sosyal medya hesaplarıyla da esnafımız her konuda her zaman bilgilendirilecek” diye konuştu.

“Sanal Mağaza İle Esnaf İnternetten Alışveriş Yapacak”

Fethiye esnafının kendilerine görevi verdiği taktirde esnafa yönelik yapacakları hizmetin sınırlı olmayacağını belirten Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş,”Teknoloji ve internet çağına uyum sağlamak amacıyla kuracağımız internet platformunda, Fethiye’deki her esnafın bir de internet mağazası olacak. Alt yapı çalışmalarını sürdürdüğümüz Fethiyemize ait sanal mağazamızda (trendyol, hepsiburada vb.) esnafımızdan hiç bir ücret ve komisyon alınmayacak, projemizde sadece Fethiye Esnafı yer alabilecek.Esnaf ve Sanatkârlarımızın ürün ve hizmetlerini internetten de pazarlayabilmeleri ve kazançlarını artırabilmeleri için gereken her türlü teknik destek odamızca sağlanacak” şeklinde konuştu.

“Esnafa Tanıtım Reklam Desteği”

Yeni açılan iş yerlerinin tanıtımı için Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak destekte bulunacaklarını belirten Demirtaş, “Yeni işyeri açan esnaflarımıza ilk üç ay Google, Facebook ve Instagram’da tanıtıcı reklam desteği vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Sanayi Sitemize Revir Ve Ambulans”

Fethiye Sanayi Çarşısının yıllardır ihmal edildiğini belirten Mutlu Demirtaş, “Sanayi sitemizde her yere hâkim bir konumda, gerek belediyemizden yer talebi, gerek dükkân kiralamak kaydıyla acil müdahaleler için sağlık ekibi bulundurulacak” dedi.

“Müşterilerimiz İçin Sosyal Alan”

Sanayi sitesinin en önemli sorunlarının başında müşterilerin bekleme alanlarının olmaması olduğunu belirten Demirtaş, “Sanayi Sitemize gelen bayanlar başta olmak üzere, aracı yapılırken, insanlarımızın bekleyebileceği kafeterya kurulacak. Tüm sanayi esnafımızın ve müşterilerinin kullanabileceği wc& lavabo gibi sosyal alanlar yapılacak” ifadelerinde bulundu.

“Sanayi Sitemiz Güvenli Olacak”

Sanayi Sitesinin güvenli bir hale getirileceğini belirten Demirtaş, “Esnafımızın uzun yıllar şikâyetçi olduğu ancak çözüm bulunamayan güvenlik sorunu ile ilgili, özellikle gece problem olan sanayi sitemizin kapıları yapılarak, güvenlik kamerasıyla desteklenecek. Sanayi sitesine kurulacak güvenlik birimiyle tüm sokaklara güvenlik kamerası kurulacak, ayrıca sabit bekçi istihdam edilecek” şeklinde konuştu.

“Esnaf Düğün Salonu”

Fethiye’nin en büyük sorunlarının başında yeterince düğün ve toplantı salonlarının olmaması olduğunu dile getiren Demirtaş, “İlçemizde belirlediğimiz ve girişimlerimizle Odamıza kazandırabileceğimiz iki bölgeden birine, öncelik Esnafımızda olmak üzere halkımızın düğün, özel gün ve davetlerini daha maliyeti düşük bir şekilde yapılabileceği 5 bin kişilik sosyal tesis yapacağız” diye konuştu.

“Esnaf Çay Bahçesi”

Demirtaş, “Belediyemizden sözünü aldığımız, Esnaf Odamızın karşındaki parkın işletmesini devralarak ya da kiralayarak, Esnafımıza özel çay bahçesi yapacağız” dedi.

“Sahil Bandında İşletme”

Başkan Adayı Demirtaş, “Sahil Bandı’nda Belediyemizden alacağımız bir yerde, Esnaf işletmesi açılacak. Vatandaşlarımızın uygun fiyat ve kaliteli hizmetle faydalanabileceği işletmede, Esnaflarımız için özel indirim uygulanacak” ifadelerinde bulundu.

“Hukuk Bürosu Kuracağız”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yaklaşık Beş Bin üyesi bulunduğunu belirten Demirtaş, “Esnafımızın yaşadığı ticari uyuşmazlıklarda danışmanlığını, hukuki işlemlerini, odamızda kuracağımız hukuk bürosu ücretsiz olarak üstlenecek. Odamızda istihdam edilecek oda avukatlarımız,  esnafımızın hukuk alanında her zaman yanlarında olacak”  dedi.

“Kalkınma Ajansı İçin Proje Hazırlanması”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Fethiye’deki tüm STK’lar ile barşık bir oda yönetimi olacağını açıklayan Demirtaş, “İlçemizin bağlı olduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) ilçemize gelecek yatırımları artırmak adına, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odamız gibi ilçemiz ve esnaflarımız için proje geliştireceğiz. Kuracağımız proje ekibi ile ilçemize hibe kazandıracağız” diye konuştu.

“Esnaf Destek Fonu”

Görevin kendilerine tevdi edildiği taktirde tüm çalışmalarının esnaflara yönelik olacağını ifade eden Demirtaş, “İlçemizde bir çok zamanda görüldüğü gibi doğal afet, yangın, su baskını gibi olaylarla bir çok esnafımız bir daha geri dönülemez bir şekilde zarar gördü. Bu gibi durumlarda mevcut Odamız, zarar gören esnafımızın elinden tutamadı. Esnaflarımız arasında tamamen güvene dayalı, denetime açık şekilde kuracağımız Esnaf Destek Fonu’yla yaşanabilecek kötü bir durumda esnafımızın hep birlikte elinden tutacağız. Aile olmak bunu gerektirir!” şeklinde konuştu.

“Eğitime Destek”

Her zaman eğitime yönelik destekleyici bir oda anlayışı içerisinde olduklarını dile getiren Demirtaş, “İhtiyaç sahibi esnafımızın eğitim gören çocuklarına odamızca burs verilecek. Şehir dışında okuyan ihtiyaç sahibi esnaf çocuklarımızın yurt ve konaklama ihtiyaçlarına destek olunacak.Ayrıca, ilçemizde bulunan okulların bakım, onarım ve çevre düzenleme gibi eksikliklerine ihtiyaç halinde, odamızca yardımcı olunacak” dedi.

“Kadın Esnafımız İçin Proje Ve Destek”

Kadınlara yönelik her zaman öncelikli olacaklarını belirten Mutlu Demirtaş, “İş dünyasında cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak üzere, kadınlarımız için proje geliştirilerek, kadınlarımızın üretime katılmaları desteklenecek.Devletimizin kadınlarımıza verdiği teşvik ve imkânları kullanabilmeleri adına Odamız tarafından danışmanlık hizmeti verilecek” şeklinde konuştu.

“Engelli Esnaf Ve Aileler İçin Destek”

Her daim engelli üyelerin Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yanında olacaklarını belirten Demirtaş, “Down sendromlu ve otizmli çocukları olan esnafımız için, çocuklarımızın kullanabileceği rehabilitasyon spor alanları yapacağız” dedi.

“Fuarlara Esnafın Katılımı Sağlanacak”

Katılım sağlanacak tüm fuarlardan esnafların haberinin olacağını belirten Demirtaş, “

Esnaflarımızın gelişime ve dünyadaki yeniliklere daha açık olmasını sağlamak, ufuklarını açmak adına, yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara sadece yönetimin değil, ilgili esnafın da katılımını sağlayacağız. Turizmcilerimizi de, sadece İngiliz pazarına mahkûm etmemek, alternatif pazarlar oluşturmak adına, farklı ülkelerde düzenlenen fuarlara katılım için destekleyeceğiz” diye konuştu.

“Eğitim Seminerleri”

Kamil Mutlu Demirtaş, “Belli aralıklarla, gruplar halinde esnaflarımıza kendi meslek dallarıyla ilgili eğitici ve mesleki (bilgisayar, diksiyon, yabancı dil vb.) eğitim kursları ile KOSGEB ve yatırım ajansları ile ilgili eğitim seminerleri organize edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Diğer Odalar Ve Kamu Kurumlarıyla Etkili İletişim”

Demirtaş, “Fethiyemiz için yapılan veya yapılacak her iyi işte hangi kurum ya da sivil toplum örgütü olursa olsun, destek olunacak. Proje üretiminde fikir alışverişi yapılacak. Odamız projelerinde de ilgili odalar ve kurumların katılımı sağlanacak” şeklinde konuştu.

“Esnafımıza E-Fatura Program Desteği”

Demirtaş, “Esnaflarımızın e-faturalarını kolaylıkla kestirebilmeleri için, ihtiyaç olan paket programı talep eden tüm esnaflarımıza ücretsiz yükletilmesini sağlayacağız” dedi.

“Fethiyesporumuza Ve Amatör Branşlara Destek”

Mutlu Demirtaş, “Gerek odamız, gerekse odamız bünyesindeki hastane olmak üzere, yapılacak sportif destekler sadece Fethiyesporumuz’a ve amatör kulüplerimize verilecek” şeklinde konuştu.

“Çekici Ve Vinç Hizmeti”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Fethiye esnafına yönelik çekici ve vinç hizmeti  de sunacaklarını ifade eden Demirtaş, “Esnafımızın çekici ve vinç ihtiyaçlarını daha ucuz karşılayabilmeleri için odamız tarafından çekici ve vinç alınarak, esnafımızın hizmetine sunulacak” şeklinde konuştu.

“2. Sanayi Hazırlıkları”

Fethiye Sanayi Çarşısının artık yetersiz kaldığını belirten Demirtaş, “Daha önce tahsis edilmiş olan Çırpı’daki 650 dönümlük yeni sanayi arazisinde 2. Sanayinin kurulması için alt yapı çalışmalarını başlatacağız. Sizlerin de desteğiyle gerekli mercilerden projelerin çıkması için lobi çalışmaları yapacağız. Sanayideki tüm esnafımızı 2. sanayi sitesinde dükkân sahibi yapmak için çalışmalar yapacağız” dedi.

“Kayıt Dışı İle Mücadele”

Esnafın en büyük isteklerinin başında kayıt dışı ile mücadele olduğunu belirten Demirtaş, “Sizlerin de desteğiyle kayıt dışı çalışan insanlarımıza yol göstererek, kolaylıklar sağlayacak, ekonomimize kazandırmak için çalışmalar yapacağız. Kayıt dışını önlemek için gerek yerel yönetimle, gerekse odamız bünyesinde kuracağımız komisyonla denetimler yapacak ve minimum seviyeye indireceğiz” dedi.

“Biz Büyük Bir Aileyiz”

Esnaflara yönelik her zaman sosyal faaliyetler düzenleyeceklerini belirten Demirtaş, “Bizim kültürümüzde Esnaf, sadece alan veya ticaret yapan değil, köyümüzün, mahallemizin, sokağımızın, çarşımızın birer ağabeyleri, ablalarıdır. Esnaf, manevi değerlerimizin, kültürümüzün, samimiyetin muhafızıdır. Bizler büyük bir Aileyiz. Esnaflarımız arasında, birlik ve beraberliği sağlamak, dayanışmayı, paylaşmayı artırmak için etkinlikler düzenleyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Esnaf Yangın Söndürme Timi”

Demirtaş açıklamasının devamında, “Küresel ısınmaya bağlı çoğalan orman yangınlarına mücadeleye Fethiye Esnafı olarak organize bir şekilde destek vermek için çalıştay düzenleyeceğiz. Ardından yangına müdahalede kullanılacak araç ve teçhizatlarımız belirlenerek, acil durum ekibi oluşturulacak.

Olası bir yangın anında kuracağımız esnaf yangın söndürme timi ile kriz masasının emrinde göreve hazır olacağız” dedi.

“Eşitlik Ve Şeffaflık”

Görev kendilerine tevdi edildiği taktirde şeffaf ve eşit hizmet anlayışı uygulayacaklarını belirten Demirtaş, “Odada hiçbir siyasi görüşe ya da belli kesim esnafa ayrıcalık yapılmayacak, büyüğünden küçüğüne, uzağından yakınına herkese aynı samimiyetle hizmet verilecek. Belli kişilere ayrıcalık tanıyan değil, tüm esnafı kapsayan adaletli yönetim hüküm sürecek.Odayı denetleme yetkisi esnafımızda olacak. Odanın ve iştiraklarının gelir ve gider cetvelleri, her ay web sayfamızda yayınlanacak” ifadelerinde bulundu.

“Ortak Akılla Yönetim”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimini “Ben Değil, Biz” anlayışı ile yönetim sergileyeceklerini belirten Demirtaş, “Odamız ve iştiraklarıyla ilgili (örneğin: esnaf hastanesi) tüm kritik kararlara, projelere, uygulamalara Esnafımızla istişare edilerek karar verilecek.  Her meslek grubunun kendi içinde seçeceği bir temsilci, alınacak kararlarda, oda yönetiminde söz sahibi olacak” dedi.

“Danışmanlık Ve Ulaşılabilirlik”

Odaya gelen üyelerin odada güler yüzle karşılanacağını belirten Demirtaş, “Esnafımızın kendisinin yapamadığı resmi evrak, kamu işleri, hibe, kredi vb işlemlerinde gerekli evraklarının hazırlanmasına yardımcı olması için kuracağımız danışma masası hizmete girecek.Şu an ne isek yarın da aynı olacağız. 7/24 ulaşabileceğiniz, Esnafın derdini kendi derdi bilecek, sorunları birlikte çözeceğiniz oda yönetimi temel prensibimiz olacak” diye konuştu.

“Vizyon”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ülke genelinde parmakla gösterilecek bir oda oluşturacaklarını belirten Demirtaş, “Esnafımızın hakkını (kamu, belediye, emniyet, vs.) koruyarak, devlet teşvikleri başta olmak üzere her konuda hızlı bilgi almasını sağlayacağız. Gelişen dünyaya ayak uydurmasını destekleyerek, birlik ve beraberlik içinde, dayanışmayla, her esnafa kendisinin BÜYÜK BİR AİLE’nin parçası olduğunu hissettireceğiz”  dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir