Başkan Solak Güven Tazeledi

Başkan Solak Güven Tazeledi

Muğla Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği 16. dönem seçimleri, Mimarlar Odası Temsilcilik binasında gerçekleştirildi. 16. dönem yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği genel kurulda 15. dönem yönetim kurulu adına söz alan Günay Solak, bir önceki dönem yapılan çalışmalar hakkında üyelere bilgiler aktardı.

Mimar Günay Solak, “Göreve geldiğimiz dönemde öncelikli olarak meslektaşlarımızın kurumlarla olan yönetmelik ve yasalarda yorum karmaşasından kaynaklanan sıkıntıları tespit ettik. Bunlarla ilgili bir dosya hazırladık ve ilgili yerlere müracaatlarımızı yaptık. Sorunların çözümü için yerinde birebir görüşmeler yaparak bakış açımızı ilettik. Tamamında olmasa da düzeltebildiğimiz birkaç konu oldu. Ama bu yasa ve yönetmelikleri doğru yorumlayıp doğru tasarımlar yapabilmek adına daha kararlı ve peşini bırakmadan sürecek bir mücadele gerekmekte. Bu dönemde dünyayı saran pandeminin de etkisiyle çok fazla bir arada olabileceğimiz etkinliklerden uzak kalmak zorunda kaldık. Birebir görüşmeler yapmakta zorlandığımız dönemler oldu. Bu yüzden hedeflediğimiz noktanın uzağında kaldık.

Daha fazla etkinliklerle üyelerimizi buluşturmayı amaçlamıştık fakat salgın surecinin etkisiyle uzunca bir süre toplanamadık. Online olarak enerji kimlik belgesi uzmanlığı eğitimi yapabildik. Son zamanlarda da dünya mimarlar günü dolayısıyla bir gece de buluşma gerçekleştirebildik” dedi.

Açıklamasını sürdüren Solak, “2 yıl boyunca elimizden geldiğince odayı temsil etmeye çalıştık. Artısıyla eksisiyle bir dönemi tamamladık. Mimarlar odası görev alınması gereken ve daha fazla söz söylemesi gereken bir kurumdur. Bu şehrin şekillenmesinde planlanmasında konuya daha fazla dahil olması gerekmektedir. Bu yüzden meslektaşlarımızdan özellikle ricam yönetimde olsun olmasın odanın etkinliklerine daha fazla katılım sağlanması ve oda yönetimine seçilenleri daha fazla çalışmaya zorlamasıdır. Yeni seçilecek yönetimin de bu bayrağı hakkıyla temsil edeceğime inanıyorum, bu dönemde uyum içeresinde birlikte çalıştığımız yönetim kurulu arkadaşlara da emekleri için ayrı ayrı teşekkürü kendi adıma bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra geçilen dilek ve temenniler bölümünde üyeler artan kaçak yapılaşma ile ilgili şikayetlerini ve bu konunun mimarlar odasının bir davası olması gerektiği ve gerekli kurumların daha kararlı uyarılması gerekliliğini vurguladılar. Ranta yönelik şehrimize olan saldırılarla ilgili de odanın daha uyanık davranmasını ve zamanında gerekli şikayetleri ve uyarıları yapması gerektiğini söyleyerek yeni seçilecek yönetimden beklentilerini dile getirdiler. Aynı zamanda meslekte 50. yılını dolduran Zübeyde Özmenay ve meslekte 40. yılını dolduran Bilal Çeviker’e mesleğe yaptıkları katkılardan dolayı birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Daha sonra aday olan mimarların kendisini tanıttığı kısa konuşmaların ardından seçime geçildi. Önceki dönemlere göre katılımın ve yönetime talebin daha fazla olduğu seçimde adaylardan Günay Solak, Görkem Karadon, Suphi Demiray, Nilay Boyacıoğlu ve Hatice Zeylan Taşkıran yeni dönem yönetim kuruluna seçildi.

Yapılan ilk toplantıda ise görev dağılımı şu şekilde oluştu;

Başkan: Günay Solak, Sekreter Üye: Hatice Zeylan Taşkıran, Sayman Üye: Görkem Karadon

Üye: Nilay Boyacıoğlu, Üye: Suphi Demiray…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir