Taşar; “Şehir İçi Toplu Taşıma 4.75 TL Oldu”

Taşar; “Şehir İçi Toplu Taşıma 4.75 TL Oldu”

Başta akaryakıt fiyatları olmak üzere son günlerde gelen zamlar nedeniyle Fethiye’de minibüsçüler, taksiciler ile okul servis araçları zor günler yaşıyor. Akaryakıt, yedek parça, bakım ve araç fiyatlarına gelen zamlar şoför esnafının belini büktü. Konu ile ilgili Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Şaban Taşar; “Kontak kapatma noktasına geldik.” UKOME kurulunda alınan kararın ardından toplu taşıma ücreti 4,75 olmuştur. Öğrencilerimizin yoğun olarak kullandığı kampüs hattında kampüs içi fiyatı da 1,50 olarak belirlenmiştir. Ayrıca indirimli indi bindi fiyatı da 2,95 olarak belirlendi” dedi.

Türkiye’de hemen her gün gelen zamlar hayat pahalılığını arttırmaya devam ettiriyor. Döviz kurunun ise durdurulamayan yükselişi, hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorluyor. Başta akaryakıt fiyatları olmak üzere gelen zamlardan Fethiyeli minibüsçüler, taksiciler ve okul servis araçları da olumsuz etkilendi. Son 1 ay içerisinde benzin ve motorinin litre fiyatı 10 TL’ya yaklaştı. Geçtiğimiz yıl 5 TL bandında olan benzin ve motorin fiyatları sadece 1 yılda neredeyse yüzde 100 zamlandı.

Fethiye’de minibüsçülük, taksicilik veya okul servisi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan şoför esnafının zarar ettiği için hattını ve arabasını satılığa çıkardığını kaydeden Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Şaban Taşar, şoför esnafının tükenme noktasına geldiğini söyledi.

Taşar; “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle hayatın hemen hemen her alanında fahiş fiyat artışları meydana gelmiş en temel gıda ürünlerinde bile büyük yükselmeler oluşmuştur. Takdir edersiniz ki bu artışların en büyüğü akaryakıt fiyatlarında hissedilmiştir. Sadece birkaç ay içinde benzin ve motorinin litre fiyatı neredeyse 10 TL olmuştur. Geçtiğimiz yıl 5 TL bandında olan benzin ve motorin fiyatları sadece 1 yılda neredeyse %100 zamlanmıştır. Sadece akaryakıt fiyatları değil, bildiğiniz üzere araba fiyatları da inanılmaz boyutlara ulaşmış ve araç bulmak neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Geçtiğimiz yıla oranla baktığımızda bazı araçların fiyatları nerdeyse %200 artmıştır. Bunun yanı sıra doların 14 TL’ye dayanmasının bir diğer etkisi de yedek parça, araçların malzeme, ekipman ve bakım masraflarının artışlarında görülmüştür. Tamirat ve bakım masraflarının mali yükü o kadar arttı ki neredeyse altımızdaki araçların fiyatına yaklaşan parça ve tamir masrafları oluşuyor. Tüm bunların yanı sıra vize, vergi, kasko gibi farklı gider kalemlerinde ki artışlardan henüz bahsetmedik.

Ana giderlerin yanı sıra tüm bu resmi giderlerde dahil edildiğinde şoför esnafı artık kontak kapatma noktasına gelmiştir. Birçok arkadaşımız gelir elde etmeyi bırakın her ay tamamen zarar ettiği için hattını ve arabasını satılığa çıkarıyor. Biz şoförlerinde bakmakla yükümlü olduğu bir yuvası, okutması gereken evlatları var. Hayatın her alanında oluşan fiyat artışlarına bakıldığında şoför esnafına yapılan bu fiyat artışı önemli görülmemelidir. Gider kalemlerini alt alta sıraladığımız zaman yapılan bu fiyat artışı çok büyük etki göstermemektedir. Biz halkımıza en iyi taşıma hizmetini vermeye çalışırken, evimize ekmek götürebilmenin derdindeyiz. Hayat pahalılığının arttığı bu günlerde kontak kapatmamak için bu tür iyileştirmelerin şart olduğu düşüncesindeyiz.  Son olarak UKOME kurulunda alınan kararın ardından toplu taşıma ücreti 4,75 olmuştur. Öğrencilerimizin yoğun olarak kullandığı kampüs hattında kampüs içi fiyatı da 1,50 olarak belirlenmiştir. Ayrıca indirimli indi bindi fiyatı da 2,95 olarak belirlendi” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir