Fethiye’de Vaka Sayıları Tırmanışa Geçti

Fethiye’de Vaka Sayıları Tırmanışa Geçti

Fethiye’de geçtiğimiz aylarda düşüşe geçen Covid-19 vakaları son 10 gündür yine artışa geçerek, hızlı bir şekilde tırmanmaya devam ediyor.

Bilim Kurulu üyeleri ve uzmanların tüm uyarılarına rağmen maske, sosyal mesafe hijyen kurallarına dikkat edilmemesi yüzünden pandemi vakaları Fethiye’de de artıyor. Pek çok vatandaşın çeşitli şikayetleri nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü ve hastanelere yaptıkları başvurularda yapılan testlerin sonuçlarının pozitif çıkması, tedbirlerin arttırılması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

Fethiye Devlet Hastanesinde geçtiğimiz günlerde 10’un altına düşen hasta sayısı da artışa geçti. Hastanede Covid-19 tedavisi gören 14’ü yoğun bakım, 28 Covid servisi olmak üzere toplam 42 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi. Yetkililer, hemen her gün 3-5 yeni vakanın oluştuğunu, vatandaşların tedbirleri aksatmaması gerektiğini belirterek, “Özellikle son 10 gündür vakalar yine tırmanışa geçti. Vatandaşlarımız uyarıları dikkate alsınlar” ifadelerinde bulundular.

Uzmanlardan “Aşı Olun” Uyarısı

Covid-19 salgınına karşı en önemli tedbirlerin başında aşı olduğunu belirten uzmanlar, “Fethiye aşı olma konusunda Türkiye’nin önde gelen ilçeleri arasında yer alıyor. İlçe genelinin yüzde 92’si birinci ve ikinci doz aşılarını oldular. Sırada üçüncü doz aşı var. Bu aşıda ikinci doz aşının üzerinden 6 ay geçtikten sonra yapılıyor. Fethiye’de üçüncü doz aşı da yüzde 20 civarlarında. Tüm halkımızı aşı olma konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Özellikle genç nesli aşı olma konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü hastanede covid-19 dan dolayı tedavi görenlerin yüzde 95’i aşı olmayan grup” açıklamasında bulundular.  Haber-Hakan AYKIRI

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir