Dolmuş Şoförleri Sorunların Çözümü İçin Destek İstedi

Dolmuş Şoförleri Sorunların Çözümü İçin Destek İstedi

Fethiye’de dolmuş şoförleri, Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünün uyguladığı, toplu taşıma araçlarındaki tek kullanımlık kart uygulamasının kaldırılması ve yerine şoför kart uygulamasının getirilmesi talebiyle AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’e ziyarette bulundular. Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar ve dolmuş kooperatif başkanları ziyarette  toplu taşıma ve trafikteki sorunları da iletme fırsatı buldular.

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar ve dolmuş kooperatif başkanları ile birlikte AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’e ziyarette bulunarak, sektörün sorunlarını ilettiler. Özellikle Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünün uyguladığı, toplu taşıma araçlarındaki tek kullanımlık kart uygulamasının kaldırılması ve yerine şoför kart uygulamasının getirilmesi talebinde bulunan  başkan Taşar ve beraberindeki kooperatif başkanları ilçedeki trafik ile ilgili sorunların çözümlenmesi konusunda da talepte bulundular.

“Tek Kullanımlık Kart Sisteminin Kaldırılmasını İstiyoruz”

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, “Özel toplu taşıma araçlarında nakit kullanılmaması adı altında hayatımıza giren tek dolumluk kartlarla halen dolmuşlarda kart satışı devam etmekte olup, onun verdiği zorlukları, uygulamadaki sıkıntılarını dile getirdik. Biz bu konuda devletimizin ve belediyelerimizin tüm kurumları ile istişare halindeyiz. Bu anlamda İlçemizde bulunan özel toplu taşıma kooperatifleri başkanlarımız ile beraber,   her kurum ile birlikte istişare ettiğimiz, tek ve çift dolumluk geçici kartlar ile ilgili bazı sıkıntıları aktarmak ve bu konuda destek istemek üzere AK Parti İlçe Başkanımız Turgay Öztürk’ü ziyaret ettik.Bu konuda her kurumdan ve siyasi parti teşkilatlarından destek istemek üzere ziyaretler gerçekleştiriyor ve istişarelerde bulunuyoruz.  Bu konuda bazı aşamadığımız sıkıntılar var. Bu sıkıntıların tekrar gündeme alınıp, bizim dönüşüme geçtiğimiz dönemde şoför kartı uygulaması dediğimiz bir sistem  vardı. Sürekli kent kartı ve kredi kartı olmaya yolcular, şoför kartından yararlanarak, elektronik toplu taşıma ücreti sisteminde faydalanarak, yolculuk yapabiliyorlardı. Bu sistem çok daha kolay ve uygulaması da rahat bir sistemdi. Biz bu sistem ile devam etmenin arayışları içerisindeyiz. Bu konuda hem belediye, hem de diğer kurumlardan destek istiyoruz” dedi.

“Sorunun Giderilmesi İçin Girişimde Bulunacağız”

AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Fethiye Şoförler Odası Başkanımız Şaban Taşar ve diğer kooperatif başkanlarımız ziyaretimizdeler. Sorunları var, ve bu sorunları zaman zaman istişare ediyoruz.  Bizde çözüm noktasında hem İl Başkanımız Kadem Mete bey, hem de Milletvekillerimiz Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir beye konuyu iletiyoruz ve onlarla zaman zaman değerlendirmede bulunuyoruz. Şoför esnafımızın uzun zamandan bu yana yaşadığı sorunlar var. Elbette bazı uygulamaların yapılması gerekiyor, Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı  UKM Müdürlüğü tarafından   bu uygulamalar eksik ve yersiz olarak kullanılıyor. Başka illere bakıldığı zaman Muğla’daki uygulamalar biraz daha farklı. Biz bu sorunun giderilmesi için elimizden gelen çalışmaları yaparak, bu konunun çözüm noktasında yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu. Dolmuş Şoförleri Sorunların Çözümü İçin Destek İstedi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir