Katil Eş İçin Savcı Mütalaa Hazırlayacak

Katil Eş İçin Savcı Mütalaa Hazırlayacak

Fethiye’nin Pazaryeri Mahallesi’nde eşi Selvan Acar’ı  7 Aralık  2020 tarihinde bıçakla öldürdükten sonra kaçan ve olaydan 2 gün sonra  Kaş ilçesi Ova Mahallesinde ormanlık arazide  yakalanarak tutuklanan Tanju Acar’ın Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına devam edildi. Geçtiğimiz duruşma da tanıklar dinlenirken, günün duruşmasında mahkeme başkanı Abdülkadir Ungan, iddia makamına mütalaa  için süre verilmesini kararlaştırdı. Duruşmayı Fethiye Kadın  Danışma ve Dayanışma  Derneği üyeleri de izledi.

Fethiye’de 2 çocuk annesi eşi Selvan Acar’ı sırtından ve kalbinden bıçaklayarak canavarca hisle tasarlayarak, öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanan Tanju Acar, Antalya  L Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğünden SEGBİS sistemi üzerinden duruşmada hazır bulundu. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya acılı anne Cemile Kaya katılamazken, Kaya’nın müdafileri Av. Okşan Palabıyıkoğlu ile Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Vekili Av. Sunay Çevik ile Tanju Acar’ın müdafi Av. Bülent Demen iştirak ettiler.

Duruşmada Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vekili  Av. Sunay Çevik’in dosyaya katılma talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edilirken, sanık Tanju Acar da, tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanık Tanju Acar’ın tutukluluk kararının devamına karar verirken, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan müzekkereye cevap verildiği görülerek, sanığın  önceki duruşmada  iddia ettiği maktulün kaçırılıp, alıkonulması  ile ilgili her hangi bir soruşturmanın bulunmadığı belirtildi. Sanık olayın Fethiye’de olduğunu söyleyince, bu olaylara ilişkin, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılması kararlaştırıldı. Duruşmada ayrıca, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere süre verildi. Duruşma ileri tarihe ertelendi.

“Kendini Savunmuştu”

Tutuklu  sanık Tanju Acar geçtiğimiz duruşmada Antalya’dan Fethiye’ye getirilerek hakim karşısına çıkmıştı. Acar, savunmasında öldürme niyetinin olmadığını belirterek, “Öyle olsaydı, ilk gördüğüm anda öldürürdüm” demişti.

Acar, eşini 2009 yılında kaçırıp  resmi nikahla evlendiklerini  ve 2 kız çocuğunun bulunduğunu belirterek, “Evliliğimiz son bir yıla kadar iyi gidiyordu. Son bir yılda Fethiye’ye taşındıktan sonra bozuldu. Eşim  Fethiye’de başkalarıyla gezip tozmaya başladı. Evliliğin yürüyemeyeceğine kanaat getirdik. Boşanmaya karar verdik. Bana sensiz yapamıyorum dedi ve boşanmadan vazgeçti. Başkalarıyla gezmek için, çevreye boşandığımızı söyleyip, ağabeyinin yanında kaldığını sağa sola söylemiş. Kira parası yetmediği için, köydeki evimizden para almaya gitmiştim. Akşam eve döndüm. Selvan, başka bir odada başka bir erkekle birlikteyken,   evli arkadaşı Z.Y. de bir başka odada idi. Kapıyı çaldım. İçeride bağırış çağırış vardı ve sesimi duymadılar. Kapısı bozuk olan yatak odasından içeri girdim. Yatak odasında  Selvan, M.A. ile birlikte yatıyordu. Siz ne yapıyorsunuz? dedim.  M.A. bana “evli olduğunu söylemedi” dedi. Ben kocasıyım, sen birisi ile birlikte olacağında hiç araştırmıyor musun? dedim. M.A. bana silah çekip kaçtı. Bu olaydan önce, eşimle M.A’yı yine evde görmüştüm. Kendisini bana Z.Y’nin sevgilisi olarak tanıtmıştı. Hatta polis olduğunu söylemişlerdi. Bende Selvan’ın eşiyim demiştim. İkinci kez yakaladığımda Selvan, M.A’ya benimle boşandığını, eski eşim olduğunu söylemiş. M.A. bana silah çekip, kaçtıktan sonra Z.Y. , O.G. ve Selvan kaldık. Daha sonra, Z.Y’nin kocası E.Y. gelerek eşini götürdü. Evde üç kişi kaldık. Eşimle bir kez daha konuşup, boşanmaya karar verdik ve tartıştık.Ertesi gün normal bir şekilde oturduk. O.G.’ de evden ayrıldı. Kahvaltı hazırlıyordum. Eline bir bıçak aldı. Bıçağı bana sallamaya başladı. Bende elime bıçak aldım. Sonrasını hatırlamıyorum. Hemen 156’yı aradım. Telefonu kapattım ve köye gittim. Akabinde de yakalandım. Öldürme niyetim yoktu. Olsaydı ilk gördüğüm anda öldürürdüm” iddialarında bulunmuştu.

Duruşma sonrası, bir araya gelen Fethiye Kadın  Danışma ve Dayanışma  Derneğiüyeleri ve CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı  Gülümser Oymak , “6284  Kanunu Uygula”, “Koruma, Aklama, Yargıla”,”Öz Savunma Haktır”, “Kadınlar Birlikte Güçlüyüz” yazılı afişler ile maktul  Selvan Acar için destek oldu.

“Duruşma Hakkında Bilgi Verdi”

Acılı ailenin avukatlarından Okşan Palabıyıkoğlu duruşma sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Palabıyıkoğlu açıklamasında, “Geçen celsede Manisa’ya yazı yazılmıştı. Selvan Acar’ın kaçırılması ile ilgili bir olaydan bahsediliyordu. Manisa’dan gelen yazıda bir bilgiye rastlanılmadığı bilgisi verildi. Bunun üzerine de sanığa bu olayın nerede olduğu soruldu. Sanık da bu olayın Fethiye’de olduğunu  söyledi. Mahkeme  de UYAP ortamından Cumhuriyet Başsavcılığına ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılmasını istedi. Mahkeme Savcıya mütalaada bulunması için süre verdi. Duruşma da ileri bir tarihe ertelendi. Şuan iddianameye göre cinayet zanlısı Tanju Acar’ın kasten adam öldürmekten dolayı müebbet hapis cezası isteniyor” ifadelerine yer verdi.

“Göstermelik Ceza İle Kurtulmasına Razı Değiliz”

Fethiye Kadın  Danışma ve Dayanışma  Derneği üyelerinden Nuran Kaya da yaptığı açıklamada, “Selvan Acar 06/12/2020 tarihinde Tanju Acar tarafından  tasarlanarak katledildi. Uyuşturucu bağımlısı olan Tanju Acar, uyuşturucu parası bulmak için eşini pazarlamakta beis görmedi ancak Selvan  Acar boşanmak istediğinde Selvan’ı tasarlayarak öldürmekte zorlanmadı. Tanju Acar cezaevinde bir arkadaşına boşanmak isteyen eşini öldürmek için planlar yaptığını anlattı.  İnternetten kadın cinayetlerinde en az ceza nasıl alınacağını araştırdığını ve aldatma durumlarında bunun gerçekleşeceğini öğrendiğini ifade etti. Bu yüzden cinayeti eşinin kendini aldattığı süsü verecek şekilde planladığını da açık açık duruşmada beyan etti.   Biz kadınlar bir kadını öldürdükten sonra bu canilerin göstermelik bir cezayla kurtulmasına  razı değiliz. Davanın takipçisi olur, mahkeme salonlarını doldurursak hak ettikleri cezayı almalarını sağlarız. Bu davalar emsal oluşturur ise  bir sonraki internet araştırmasında canilerin karşısına caydırıcı cezalar olarak çıkabilir.  Bu yüzden FKDD olarak başından beri davayı takip ediyoruz sanık hak ettiği cezayı alana kadar da davanın takipçisi olacağız” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir