Milletvekili GökcanTBMM’DE Muğla’nın  İçme Suyu Sorununu Dile Getirdi….

Milletvekili GökcanTBMM’DE Muğla’nın  İçme Suyu Sorununu Dile Getirdi….

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bugün TBMM’de Gündem Dışı söz alarak “Muğla’nın İçme Suyu” üzerine bir konuşma yaptı.

Milletvekili Gökcan konuşmasında; Genel Kurul çalışmaları dışında, her hafta sonu Muğla’da sahada olduğunu belirterek, “Belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla, ilçe başkanlarımızla ve hemşerilerimizle sürekli toplantılar yapıyorum” dedi.

Hemşerilerimizin Muğla’da en büyük sorunu içme suyudur ve köyler ve ilçelerimiz susuzluktan kırılıyor diyerek sözlerine devam eden Milletvekili Gökcan konuşmasında şu bilgileri paylaştı.

Hemşerilerimiz, CHP’li Belediye bizi, bir damla suya muhtaç hale getirdi diye şikayet ediyor. Muğlamızın tüm ilçelerinde; Menteşe, Milas, Marmaris, Datça, Bodrum, Yatağan, Fethiye, Ula, Dalaman, Ortaca, Seydikemer, Köyceğiz ve  Kavaklıdere’de ciddi bir su sıkıntısı yaşanıyor. Köyceğiz’in Otmanlar, Seydikemer’in Yaylapatlangıç, Dodurga, Boğaziçi ve İzzettin Mahalleleri’nde su sorunu hat safhadadır. Menteşe ilçemizde iki aydır her gece düzenli olarak sular kesiliyor. Kavaklıdere’de Çamlıbel ve Menteşe mahallelerinde çeşmelerden su yerine çamur akıyor. Ortaca’da basınç sorunu nedeni ile üst katlara su çıkmamaktadır. Yatağan ve Fethiye’de kanalizasyon sorunu vardır. Datça’nın İskele Mahallesi’nde 5 gündür sular kesik. Datça’nın 9 mahallesinde kanalizasyon yok. Çocuklarımız sağlık problemi yaşamaktadır. Muğlamızda, sular gün aşırı kesiliyor. Birkaç gün su verilmeyen köy ve mahallelerimiz var. CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muski maalesef ilgisiz ve yetersiz. Hemşerilerimiz “Susuzluk  canımızdan bezdirdi” diye feryat  etmektedir. Halkımız, su ihtiyaçlarını açtıkları yeni artezyen kuyularından ve tankerlerle taşınan sularla kendi imkanlarıyla  çözmeye çalışıyor. CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi  su yetersizliğinin nedeni olarak  yağmurun yağmaması ve kuraklığın artmasını bahane ediyor. Halbuki zamanında yatırım yapsalardı su kesintisi yaşanmayacaktı.

5216 SAYILI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KANUNUÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜNÜN R maddesinde; Su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmek,bunun için gerekli baraj ve diğer tesisleri kurmak,kurdurmak ve işletmek; derelerin ıslahını yapmak;kaynak suyu veya arıtma sonunda üretilen suları pazarlamak.       Görevini Büyük Şehir Belediyesine vermiştir. Ağustos ayında Muğla’da CHP Genel Merkezi ve Muğla  Büyük Şehir Belediyesi, Yangın Çalıştayı yapmıştır. Yangın çalıştayı yapacağına keşke Su Çalıştayı yapsaydı da.. Muğlamızı susuzluktan kurtarsaydı. Ama nerdeee.. Son günlerde Muğla’da gündem olan yurt konusunda da söyleyeceklerim var. Yeni açtığımız Turgut Reis KYK Öğrenci yurduna su ve kanalizasyonu bağlamayan CHP’li Belediye yine sınıfta kaldı. CHP Milletvekili Sayın Girgin, yurtla ilgili yine yanlış ve yanıltıcı bilgiler verdi. Mevzuata bakarak açıklama yapmamızı söyleyen Sayın Girgin’e çağrımız şudur. Kendileri mevzuata ve CHP’li Belediyeye yazdığımız yazılara tekrar baksın. Su ve kanalizasyonu olmayan yere iskan verilmez. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara duyurulur. Öncelikle su ve kanalizasyon bağlanacak.  Sonra da iskan alınacaktır. Bu yalın gerçeğin dahi farkında değillerse sözün bittiği yerdeyiz demektir. Sayın Girgin; 27 Ağustos tarihinde, MUSKİ Genel Müdürlüğü, “müracaat olduğu takdirde suyu bağlayalım” demiş şeklinde bir açıklama yaptı.

27 Ağustos tarihli O yazı şimdi elimde, görüyorsunuz; Yazıda özetle, suyun basınçlandırılmasını ve yurt bölgesine  iletimini yapamayacaklarını itiraf etmiş. Bakanlık tarafından yapılmasını istemişlerdir. Muğla Valiliği İl Koordinasyon Kurulu’nda defaatle yurtların su ihtiyacı gündem maddesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesine yazılar  yazıldı. Ancak CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Bakanı Sayın Osman Gürün “talep etmedikleri için bağlayamadık, talep etmezlerse kime nasıl su bağlayacağız.” Diyerek, talihsiz bir açıklama yaptı. Oysa;  Devletin resmi belgeleri ortadadır. Muğlamızı susuz bırakan CHP zihniyeti, yurda da su ve kanalizasyonu bağlamadı. Öğrencilerimizi mağdur etti. Hükümet olarak Belediyenin asli işini yine biz yaptık.Yurtlarımızı da açtık. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin  beceriksizliği ve yetersizliği  gün gibi aşikardır. Son yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak hemşerilerimizin teveccühü ile 13 Belediyenin 7’sini kazandık. AK Belediyecilikle yönetilen Köyceğiz, Seydikemer ve Kavaklıdere’yi tekrar kazandık. Ula, Yatağan, Dalaman ve Ortaca Belediyelerini de CHP’nin elinden aldık. Belediye Başkanlarımız yatırım, hizmet ve çalışmaları ile  hemşerilerimizin gönlünde taht kurmuştur. CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi de miladını doldurmuştur. Gidiyor gitmekte olan… Önümüzdeki ilk yerel seçimlerde de Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni AK Belediyecilikle buluşturacağız. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde;hizmet nasıl yapılır, yatırım nasıl yapılır, nasıl çalışılır göreceksiniz.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir