Oğuz “Fethiye Göç Şehri Oldu”

Oğuz “Fethiye Göç Şehri Oldu”

Fethiye Emlakçılar Odası Başkanı Serdar Oğuz, Fethiye’de emlak piyasasının geçen seneye göre düşük seviyede olduğunu ifade ederek, “Fethiye’de ev kiralarının yüksek olma sebebi,  özellikle pandemi sürecinde büyükşehirlerden Fethiye’ye aşırı derecede olan göç ve Fethiye’nin artık bir okul kenti olması” dedi.

Okulların açılması ile birlikte Fethiye’de ciddi anlamda sıkıntı doğuran öğrencilerin ev veya kalacak yer bulma sorunları hızla büyürken Fethiye Emlakçılar Odası Başkanı Serdar Oğuz gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunarak “Fethiye’de ev kiralarının yüksek olma sebebi,  özellikle pandemi sürecinde büyükşehirlerden Fethiye’ye aşırı derecede olan göç ve Fethiye’nin artık bir okul kenti olması” ifadelerinde bulundu.

Oğuz, özellikle geçen sene pandemi süreci ile birlikte Fethiye’de emlak ve konut ücretlerinde çok artış olduğunu belirterek, “Artık konut ve emlak satışlarında fiyatlar daha fazla yükselmez. Zaten geçen yıl fiyatlar çok arttı. Dolayısı ile fiyatların artması da söz konusu olamaz” dedi.

Emlak satışlarının devam ettiğini ancak geçen yıla oranla düşük olduğunu ifade eden Fethiye Emlakçılar Odası Başkanı Serdar Oğuz,  “Emlak satışları devam ediyor. Emlak piyasası geçtiğimiz yıla göre biraz daha düşük seyrediyor. Düşük seyretmesi faizlerin yüksekliği ile alakalı ancak biz faizlerin düşmesini de bekliyoruz. Merkez Bankası başkanının yapmış olduğu açıklamalar faizlerin önümüzdeki aylarda düşürüleceği yönündeydi. Dolayısıyla satışlarda bir kısım daha artış olabilir ancak fiyat artışlarını çok fazla beklemiyoruz. Geçtiğimiz yıl zaten ciddi oranda fiyat artışları yaşadık. Bazen vatandaşların emlak talepleri enflasyona karşı parasını korumak anlamında da oluyor. O bakımdan enflasyona da dikkat etmek lazım. Önümüzdeki günlerde satışların çok artmasını da fiyatların çok değişmesini de beklemiyoruz. Mevcut satışlar geçen yıla göre biraz daha düşük seyrediyor. O da fiyatların yüksekliğinden kaynaklanıyor. Fiyatlar çok da yüksek olursa alım gücü o kadar artmadığı için fiyat yüksekliğinden dolayı geçen yıla göre düşüş yaşıyoruz” diye konuştu.

“Ev Kiralarının Artmasının İki Sebebi Var”

Fethiye’de okulların açılması ile birlikte doğan sorunların başında gelen kiralık ev ve apart sorunu hakkında da soruları cevaplandıran  Fethiye Emlakçılar Odası Başkanı Serdar Oğuz, “Fethiye’de kiraların yükselmesinin 2 sebebi var. Birinci sebep; büyükşehirlerden olan yurtiçi göç arttı. İkinci sebep öğrenciler yoğunlaştı. Fethiye emlak açısından, konut sayısı açısından zaten sınırlı bir bölge. Bu nedenle kira fiyatlarının artması son derece normal. Çünkü boş ev yok. Öğrenci konaklamasına gelince de bu öğrencilerin özel mülkiyetteki daireleri kiralamasıyla çözülecek bir olay değil. Fethiye’ye yerleşen öğrenci sayısı her yıl ciddi şekilde artıyor. Üniversiteye yeni bölümler açılıyor. Seydikemer İlçesindeki  üniversite de devreye girince çok ciddi sayıda öğrenciye konaklama ihtiyacı ortaya çıkıyor. Öğrencilerin konaklama ihtiyacı benim kanaatimce özel mülkiyetlerle değil ancak yurtla çözülebilir. Kiralarda fiyatlar 2 bin ile 4 bin arasında değişiyor. Kira fiyatlarını genelde evin yer durumu, evin büyüklüğü, kullanılabilir alanı, özelliklerine göre değişiyor. Kiralık ev çok da fazla bulunmuyor. Bölge açısından özellikle Fethiye açısından kiralayacak ev anlamında ciddi sıkıntı yaşanıyor” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir