Seydikemer’de Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı

Seydikemer’de Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydikemer’de de 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle coşku ile kutlandı. Gün boyu devam edecek program kapsamında akşam saatlerinde sevilen yerel sanatçıların sahne alacağı konser de düzenlenecek.

Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak ve Mustafa Karakuş, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, AK Parti Seydikemer Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy, AK Parti Seydikemer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker, Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Muharrem Gökcen, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri, kurum müdürleri, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunduğu törende günün anlam ve önemi hakkında Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven bir konuşma yaptı.

“MUHTARLIK, OSMANLI’LARDAN CUMHURİYETE TAŞINAN ENDER KURUMLARDAN BİRİDİR”

Güven, konuşmasında muhtarlık müessesesinin tarihsel serüvenini anlatarak şunları söyledi; “19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul, Üsküdar, Eyüp, Galata Kadılıklarından sonra Anadolu’da Kastamonu, Taşköprü’de kurulan muhtarlık müessesi 192 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık müessesesi Osmanlı’lardan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesenin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunları ve bu sorunların çözüm önerileriyle müessesenin tarihsel bağını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonu belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim 2015 tarihinde başta Cumhurbaşkanımızın talimatı ile başbakanlığın 11’inci sayılı kânunuyla muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Yerel yönetimde muhtarlık, halkımızın ve devletimizin için eli, ayağı, gören gözü, duyan kulağı ve aynı zamanda sesi olmuş; halk ile devletimiz arasında yıkılması mümkün olmayan bir köprü olmuştur. Yeni ilçemiz olan Seydikemer’imizde de 2013 yılında Muhtarlar Derneği kurulmuş, ilçemizde faaliyetlerine başlamıştır. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

KUTLAMALAR KONSERLE DEVAM EDECEK

Mehmet Güven’in konuşmasının ardından Atatürk Anıtı önünde toplu hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı gün boyu devam edecek. Program kapsamında Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediye Binası önünde sevilen yerel sanatçıların sahne alacağı konser düzenlenecek. Tüm vatandaşların davet edildiği program saat 19.30’da başlayacak.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir