Muhtar Gizli’den Mahalle Halkına Uyarı

Muhtar Gizli’den Mahalle Halkına Uyarı

Karaçulha Mahallesi Muhtarı Mustafa Gizli, mahallesinde son günlerde çoğalan Covid-19 salgını nedeni ile mahalle halkına çağrıda bulunarak, Fethiye’de salgından dolayı en çok ölümün olduğu ve en çok vaka sayısının Karaçulha Mahallesinde olduğunu belirtti. Salgına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaya davet eden muhtar Gizli, “Karantinaya girip de dışarıda olduğunu tespit ettiğim kişi olursa da kolluk kuvvetlerine durumu bildireceğim. Bu konuda bana kızan ve küsen olursa olsun. Muhtarlığıma maal olacaksa bile bunu yapacağım” dedi.

Son günlerde hızla artmaya devam eden koronavirüs salgını nedeni ile Karaçulha Mahallesi Muhtarı Mustafa Gizli, gazetemize açıklamada bulunarak, 2020 yılı Mart ayından bu yana Karaçulha Mahallesinden 37 kişinin Covid-19 salgınına yenik düşerek yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Bugün tarihi itibari ile mahallesinde 90  kişinin de koronavirüs salgınına yakalanarak, karantinada olduğunu belirten muhtar Gizli, “Ne yazık ki bu sözleri konuşurken yüreğim parçalanıyor. Hiç kimse durumun ciddiyetinin farkında değil. Koronavirüs denen illet aramızdan genç yaşlı bir çok sevdiğimizi aldı. Şuanda yine salgından dolayı tedavi gören vatandaşımızın sayısı da çok yüksek. Fethiye’de en çok vakanın görüldüğü ve en çok yaşamın yittiği mahalle Karaçulha Mahallesi” diye konuştu.

Salgının arttığı şu günlerde vatandaşların hiç dikkat etmediğini belirten Gizli, “Hemen hemen her gün mahallemizde düğün, mevlit ve benzeri organizasyonlar oluyor. Yüzlerce insan da birbirinin üzerine çıkmış bir şekilde bu etkinliklere katılıyorlar. El insaf. Kendinizi düşünmüyorsanız, çoluğunuzu çocuğunuzu, yakınlarınızı düşünün. Her ne olursa olsun. Gerekirse muhtarlığımın gideceğini de bilsem, karantinaya girip de kaldığı yerin dışında birisini görürsem veya dışarıda olduğunu tespit edersem, güvenlik güçlerine durumu bildireceğim. Hiç kimse bir başkasının sağlığını tehlikeye sokamaz” dedi. Haber-Foto/Hakan AYKIRI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir