Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas OSB Belgelendi

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas OSB Belgelendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), proje sahibi olduğu Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) çevreci proje olduğu belgelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projeye ilişkin “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu” kararına ilişkin belgeyi kamuoyuyla paylaşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Bölgemizde hayvancılık sektörünün gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak Seydikemer TDİOSB’nin bir aşaması daha tamamlandı. Çevreye duyarlı olacak Süt Sığırcılığı OSB, bölgemizi hayvancılıkta önemli bir merkez haline getirecek.” dedi.

FTSO öncülüğünde çalışmaları yürütülen Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde toplam 1200 dönümlük arazide yapılacak Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’ne ÇED olumlu belgesi verildi. 2021 yılında hızlanan projeye ilişkin halkın bilgilendirilmesi, görüş ve önerilerinin alınması için Haziran 2021’de ‘ÇED Halkın Katılımı Toplantısı’ gerçekleştirilmişti. Toplantıda Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin çevre dostu bir proje olduğu vurgulanarak, mevzuatlar ve yönetmeliklere uygun şekilde bölgede atık bertaraf işlemleri gerçekleştirileceği katılımcılara anlatılmıştı.

ÇED aşaması tamamlanan proje kapsamında önümüzdeki dönemde genel yerleşim ve üst yapı modül projeleri hazırlanacak projede, imar, parselasyon, altyapı projelerinin hazırlanması, yol, su, elektrik, ısıtma altyapılarının tamamlanmasının ardından işletme aşamasına geçilecek. Yaklaşık 400 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek projenin ilk aşamada 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması ön görülüyor. Proje, Fethiye ve Seydikemer’in ekonomik kalkınmasında önemli bir kilometre taşı olacak.

Çıralı: “Önemli Bir Aşama Tamamlandı”

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı OSB’nin FTSO tarafından bölgeye kazandırılan dev yatırımlardan biri olduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Turizm bölgesi olarak öne çıkan bölgemizde hayvancılığın gelişmesinde ve tarımsal kalkınmada önemli rol oynayacak projenin önemli bir aşamasını olan ÇED sürecini de geride bıraktık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Odamızın proje sahibi olduğu, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ kararı verdi. Projeye sahip çıkarak hızlanmasını sağlayan Muğla Valimiz Orhan Tavlı, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürümüz Barış Saylak ve ekibine, Seydikemer Kaymakamları Haktan Gökçekuyu, Ahmet Güneri, Ayhan Yazgan ve Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Fethiye-Seydikemer Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç’a teşekkürlerimizi sunuyorum.

23 Eylül 2021 tarihinde Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen ÇED değerlendirme toplantısında ÇED sürecinin olumlu sonuçlanacağı müjdesini almıştık. ÇED olumlu belgesini aldık. Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Süt sığırcılığı tesisi ve süt işleme tesislerinin yer alacağı, toplam yatırım maliyeti 400 Milyon TL olan projenin gerçekleşmesi için destek veren tüm bakanlık, kurum ve kuruluşlara müteşekkiriz. FTSO olarak bölgemize büyük yatırımlar kazandırmak için çalışıyoruz. 2021 yılında Babadağ Teleferik Projesi’nin ve Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı OSB projesini de bölgemize kazandırdık. Bölgemiz Odamızın girişimleriyle hak ettiği yatırımlara kavuşuyor.” diye konuştu. Projenin detaylarına ilişkin de bilgi veren Başkan Çıralı, şunları söyledi:

“Odamızın proje sahibi olduğu Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ kararı verdi. Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Süt sığırcılığı tesisi ve süt işleme tesislerinin yer alacağı toplam yatırım maliyeti 400 Milyon TL olan Seydikemer TDİOSB kapsamında üretim ve sanayi adaları, eğitim ve araştırma merkezi, idari ve sosyal tesisler, aynı zamanda park ve atık yönetim alanları bulunacak. Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı OSB’de yer alacak yatırımcılar, kurulum ve işletme aşamasında giderlerini düşürecek birçok hak ve muafiyetten yararlanabilecek. Yatırımcılarımız destek ve hibelerle de desteklenecek. Tüm yatırımcılarımızı Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgemize davet ediyorum.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir