200 Gram Ekmek Resmi Olarak 2.5 TL’den Satılıyor

200 Gram Ekmek Resmi Olarak 2.5 TL’den Satılıyor

Fethiye’de 200 gram ekmek 2.5 TL’den satılmaya başladı. Edinilen bilgiye göre normal ekmek için belirlenen 240 gram ekmek 2TL fiyatında resmi olarak bir değişiklik olmamasına rağmen Fethiye,Seydikemer ve Dalaman’da ekmek 2.5 TL’ye satılıyor.

Muğla İli geneli için 240 gram ekmek fiyatı 2TL’den satılıyordu. Fırıncı esnafının üretim maliyetinin artması nedeni ile 240gram ekmeğin 2TL’den satılması maliyetleri karşılamadığı ve zarar ettiklerine yönelik serzenişleri vardı. Bunun üzerine harekete geçen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ekmeğin 200gramı 2.5TL’den satılması için fırıncıların ilgili makamlara  iletti. Talep ile ilgili gelecek cevabın önümüzdeki günlerde netleşeceği öğrenildi. Dalaman ve Seydikemer’de de ekmek resmi fiyat belirlenmemesine rağmen 2.5TL’den satılıyor.

Fethiye’de bulunan fırınlarda yaptığımız fiyat araştırmasında fırınların genelinde ekmek 200 gramı 2.5TL’den satılıyor.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ekmeğin 2.5TL’den satılmaya başlaması odamızı ilgilendiren bir konu değildir. Ticaret ve Sanayi Odası ekmek fiyatlarını artmasına yönelik başvuru yapmıştı” dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ise ekmeğin 2.5 TL’ye satılmaya başlanmasına yönelik açıklamasında “Biz fırıncılarımızın talebini fiyat belirleme komisyonuna ilettik. Daha bir sonuç gelmedi. Sadece sütlü ve susamlı ekmeğin fiyatı 200gramı 2.5TL olarak belirlendi. Şu anda normal ekmeğin fiyatında bir değişiklik yok. Fırıncılarımız normal ekmeği 240gram ve 2TL’den satmaları gerekiyor. Bunun dışında bir fiyat uygulanıyorsa kontrol görevi belediyededir. Belediye gerekli kontrolleri yapması gerekir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir