Fethiye Belediyespor Uzatmada Kaybetti 92-90

Fethiye Belediyespor Uzatmada Kaybetti 92-90

Türkiye Basketbol Ligi’nin 8. hafta açılış mücadelesinde nefes kesen maçta Fethiye Belediyespor, konuk olduğu Bornova Belediyesi Karşıyaka takımına uzatma sonunda 92-90 mağlup oldu.

Altındağ Atatürk Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmayı Başhakem Aydın Karaçam yönetirken; yardımcılıklarını Ahmet Taner İbin ve Uğur Akyıldız yaptı. Bornova Belediyesi Karşıyaka mücadeleye Arca Tülüoğlu, Çağatay Özkan, Ali Işık, Tobin Carbery ve Timothy Williams ilk beşi ile başladı. Fethiye Belediyespor ise Ogün Sevinç, Engin Kalkan, Ozan Dilik, Antino Jackson ve William Daniels ilk beşi ile parkedeki yerini aldı.

Bornova Belediyesi Karşıyaka, Timothy Williams’ın arka arka sayılarıyla ilk dakikalardan üstünlüğü eline aldı. Uzunlarıyla bu dakikalarda etkili olan Fethiye Belediyespor, Antino Jackson ile yayın gerisinden skor bularak farkın açılmasını önledi. İlk çeyrek 26-22 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe Fethiye Belediyespor 8-0’lık seri ile başladı ve üstünlüğü eline aldı (30-26). Timothy ile Bornova Belediyesi Karşıyaka yanıt verse de Fethiye temsilcisi yayın gerisinden yakaladığı ritmi sürdürdü. Son bölümde Tobin ve Timothy ile çizgiden kayıpsız dönen Bornova Karşıyaka skoru eşitledi. 30 saniye kala Timothy ile skor bulan ev sahibi çeyreği 42-39 önde kapattı.

Üçüncü çeyrek Arca ve Ogün’ün karşılıklı sayılarıyla başladı. Pota altında Engin ile Fethiye Belediyespor iyi mücadele etti ancak skor üretmekte zorlandı. Son bölümde Jackson’un arka arkaya sayılarıyla Fethiye farkı tek topa çekti. Arca’nın turnikesiyle rahatlayan İzmir temilcisi önde olmaya devam etti. Son bölümde Engin’in içeri kat ederek elde ettiği sayıyla Fethiye Belediyespor skoru 61-60 getirdi, çeyreği de 63-62 önde tamamladı.

Son çeyrekte de üstünlük mücadelesinin sürdüğü karşılaşmada süre azaldıkça çekişme de arttı. 01.42 dakikaya 77-77 eşitlikle geçildi. 1 dakika çizgiden kaydettiği sayılarla farkı 3’e çıkardı ama son hücumda Fethiye Belediyespor, Antino Jackson ile üçlüğü kaydetti ve karşılaşma 80-80 tamamlanarak uzatmaya gitti.

Uzatma üstünlüğü daha çok elinde tutan taraf Fethiye Belediyespor olsa da Bornova Belediyesi Karşıyaka 36 saniye kala öne geçti (91-90). Fethiye Belediyespor, Jackson ile skor bulamadı ve karşılaşmayı 92-90 ile Bornova Belediyesi Karşıyaka kazandı.

Bornova Belediyesi Karşıyaka takımında Tobin Carberry 28 sayı ile galibiyette önemli pay sahibi olurken; Timothy Williams 20 ve Arca Tülüoğlu da 15 sayı kaydetti. Fethiye Belediyespor’da ise Antino Jackson 28, Will Daniels 25 ve Ogün Sevinç 13 sayı ile mücadeleyi tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir