Başkan Gümüş “Halkımızın İstemediği Hiç Bir Şey Yapılamaz”

Başkan Gümüş “Halkımızın İstemediği Hiç Bir Şey Yapılamaz”

AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, halkın istemediği her şeyin karşısında olduklarını ifade ederek, “Çökek Mahallemizde yapılması planlanan mermer ocağı alanını mahalle halkımız hayvan otlatma merası olarak kullanıyor. Ve burada asırlık ağaçlarımız var. Mermer ocağının yapılmaması için gerekli tüm girişimlerde bulunacağız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Seydikemer’in Çökek Mahallesinde vatandaşlar mahallelerinde ormanlık alana mermer ocağı açılacağı endişesi ile muhtar Fahri Bildirici öncülüğünde bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışmışlar ve mahallelerinde mermer ocağı istemediklerini belirtmişlerdi.

Mahalle Muhtarı Bildirici ve vatandaşların bu talepleri karşısında kayıtsız kalmayan Seydikemer AK Parti İlçe Başkanı Salih Gümüş, hafta sonu AK Parti MKYK Üyesi Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Dr.Mehmet Nil Hıdır’ı da bölgeye davet ederek mermer ocağının yapılması planlanan Çökek Mahallesinde incelemelerde bulundu.  Alan hakkında Çökek Mahallesi Muhtarı Fahri Bildirici, AK Parti MKYK Üyesi Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Nil Hıdır ve AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş’e neden mahallelerinde mermer ocağı istemedikleri konusunda bilgiler aktardı.

“Başkanlarıma Sesimizi Duydukları İçin Teşekkür Ediyorum”

Seslerini duyarak mahallelerine gelen Mehmet Nil Hıdır ve İlçe Başkanı Salih Gümüş’e teşekkür eden muhtar Bildirici, “Köyümüzde mermer ocağı kurulmak isteniyor. Devletimizin yetkililerinden bu projenin iptalini istiyoruz. Çünkü bölge asırlık Ardıç ve Katran ağaçlarından oluşan ormanlık alandır. Köylünün %80’inin geçim kaynağı olan hayvancılık faaliyetleri mermer ocağının kurulacağı bölgede yapılmakta olup ayrıca arıcılık faaliyeti de yapılmaktadır. Bölgede yerleşke olarak çobanların yurtları bulunmaktadır. Endemik bitki türlerinin olduğu bölge yaban hayatı açısından da çok önemlidir. Bölge kurt, karaca vaşak, yaban domuzu ve benzeri sayısız kuş türleri için önemli bir doğa harikasıdır. Mermer ocağı faaliyeti için işaretlenen alan 500 dönüm üzerindedir. Devlet yetkilileri ya yardım etsinler, yada mahallemizi haritadan silsinler. Halkımız bu bölgede mermer ocağı istemiyor” ifadelerini kullandı.

“Halkımız İstemiyorsa, Bizde İstemiyoruzdur”

Mahalle halkının Çökek Mahallesinde mermer ocağı istememelerinin oldukça doğru bir karar olduğunu belirten AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Eczacı Salih Gümüş ise, “Geçtiğimiz günlerde basına çıkan haberler sonrası muhtarımızla birebir görüştük ve taleplerini aldık. Konuyu yerinde inceleme kararı aldık veAK Parti MKYK Üyesi Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Dr.Mehmet Nil Hıdır başkanımızı da davet ederek Çökek Mahallesinde muhtarımız Fahri Bildirici ile birlikte alanda incelemelerde bulunduk. Mahalle halkımızı dinledik. Burada mermer ocağı yapılmaması isteklerini geçerli gerekçeler ile açıkladılar. Gerekçeleri de kesinlikle geçerli. Çökek Mahallemizde yapılması planlanan mermer ocağı alanını mahalle halkımız hayvan otlatma merası olarak kullanıyor. Ve burada asırlık ağaçlarımız var. Mermer ocağının yapılmaması için gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Halkımız istemiyorsa hiçbir şey yapılamaz. Bu konunun sonuna kadar da takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.  Haber-Hakan AYKIRI

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir