MHP’li Cura “Engelsiz Yaşamı Her Alanda Destekliyoruz”

MHP’li Cura “Engelsiz Yaşamı Her Alanda Destekliyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile yazılı basın açıklaması yayımladı. Mesajında “engelsiz yaşamı” her alanda desteklediklerini ifade eden Cura, “Engelli olmak tüm zamanların ve toplumların değişmez bir gerçeğidir. Bireylerin, temel hak ve özgürlüklerden tam ve eşit olarak yararlanabilmesi, iş, eğitim, sağlık, ulaşım ve sosyal haklar yönünden ayrımsız tüm vatandaşların faydalanması; gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde çok önemli bir göstergedir” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, herkesin birer engelli adayı olduğunu ve farkındalığın insanlık vazifesi olduğuna işaret etti.

Engelli vatandaşların bütün zorluklarla başa çıkarak ayakta durmaya çalıştıklarının bilincinde olduklarını ve onları her an iyi anlamaya çalışıp destek olunması gerektiğine işaret eden MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura,“ “Engelli olmak tüm zamanların ve toplumların değişmez bir gerçeğidir. Bireylerin, temel hak ve özgürlüklerden tam ve eşit olarak yararlanabilmesi, iş, eğitim, sağlık, ulaşım ve sosyal haklar yönünden ayrımsız tüm vatandaşların faydalanması; gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde çok önemli bir göstergedir. Engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Her insan birer engelli adayıdır. Bu bilinçle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıcı unsurları göz ardı etmemeliyiz. Pozitif ayrıcalıklarla destek olmamız gereken engelli kardeşlerimiz için ne yaparsak yapalım az kalacaktır. Hizmet sunum mekanizmalarının uygun hale getirilmesiyle ihtiyaçlarının çözümünü etkin ve hızlı şekilde gerçekleştirmek, sosyal hayata katılımlarında onlara destek olmak ve hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. Bu özel günlerinde engelli vatandaşlarımızın her an yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum ve hayatın onlara kolaylıklar getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir