Belediyespor Basket Yeni Galibiyetler Arzuluyor

Belediyespor Basket Yeni Galibiyetler Arzuluyor

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Fethiye Belediyespor, 7. haftada kendi evinde Mersin Büyükşehir Belediyespor’u 90-74 yenerek, bu sezon ikinci galibiyetini alarak, moral motivasyon sağladı. Bu maçta baş Antrenör Alkım Ay, takımı önde giderken, arka arkaya rakibe 3 basket verince kenarda adeta küplere bindi. Önceki maçlarda da pek çok kez önde götürdüğü maçları az sayılarla kaybeden takımının yine kaybetmesinden korkan Alkım Ay, yerinde oyuncu değişikliğiyle iyi bir savunma yaptırıp, William Daniels ve Antino Jackson ile bulduğu basketlerle sonuca gidip, Mersin Büyükşehir Belediyesini rahat geçip, kazanamama fobisini de ortadan kaldırdı.

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Fethiye Belediyespor, bu sezon oynadığı 7 karşılaşmada 2. Galibiyetini Mersin Büyükşehir Belediyespor önünde aldı. Fethiye ekibi bu sezon kaybettiği maçları son saniyelerde az bir skorla kaybederken, Kocaeli Basket takımına 74-72, Manisa BŞB’ne 83-80, Antalya Güneşi GSK 80-78, Mamak Belediyesi’ne 77-70, Samsunspor 83-74 kaybetti. Finalspor’u 84- 75 ve Mersin Büyükşehir Belediyespor’u da 90-74 yenerek, 9 puanla 13. Sırada yer aldı. Evinde oynadığı Mersin Büyükşehir maçında oyuncuları hem savunmada, hem de hücumda az hata yapan Fethiye Belediyespor’da bir ara arka arkaya rakibin attığı basketler, Baş Antrenör Alkım Ay’ı çıldırttı. Ay; oyuncularına görevlerini hissettirebilmek için kenardan talimatlar yağdırıp, adeta kükredi. Alkım Ay’ın bu hareketleri oyuncularını ateşledi. Takımı karşılaşmayı 90-74 kazandı.

Fethiye Belediyespor Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Miraç Doğan, “Takımımız bu sezon güç koşullarda en iyi sonucu almaya çalışıyor. Bu hafta zorda olsa kazandık. Yeni oyuncularımız ile güçlendik. Adaptasyon dönemini geçiriyoruz. Fethiye’deki basketbol severlerin takımımızı sahiplenmesini arzu ediyoruz. Bu hafta Cuma günü deplasmanda Bornova Belediyespor ile karşılaşacağız. İlk deplasman galibiyetimizi almak istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir