Başoğlu “2 Bin 783 Ortağa Ulaştık”

Başoğlu “2 Bin 783 Ortağa Ulaştık”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu  ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, yaptıkları ortak basın açıklamasında, Lokman Hekim Esnaf Hastanesinin yanı sıra kooperatif ve  odanın faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundular.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmailBaşoğlu  ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir; Fethiye Esnaf Kefalet Kooperatifi Hizmet Binasında yaptıkları basın toplantısında; Lokman Hekim Esnaf Hastanesinin günlük ortalama  Bin 300 ile Bin 400 vatandaşa sağlık hizmeti verdiğini ifade ederek, “Günlük 400 civarında esnafımız hastanemizden indirim alarak sağlık hizmeti alıyor” diye konuştular.

2 Bin 783 Ortağımıza 170 Milyon Kredi Kullandırdık”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu,  24 Temmuz 2021 tarihinde genel kurul yaptıklarını belirterek, “ Kooperatifimiz şu anda 2 bin 783 ortağa ulaşmıştır. Yaklaşık olarak da 170 milyon TL kredi kullandırmaktadır. Kredi limitlerimiz de sürekli artarak, şu anda 275 bin TL’ye çıkarılmıştır. Kişi başı bazında ise 83 bin TL kredi kullanımı sağlamaktayız. Bildiğiniz gibi Kovid-19 salgını döneminde, sıkıntılı günler geçirdik. Gerek merkez birliği gerekse de bölge birliğimizin almış olduğu sıkı önlemler ile aynı zamanda Halk Bankası’nın aldığı esnek kararlar ile bu süreci rahat bir şekilde atlatmaya çalıştık. 2020 yılında kooperatifimiz, ortaklarının 1 milyon 40 bin TL faizini sildi. Bu şu demek, 1 milyon 40 bin TL’lik gelirden vazgeçtik. Faiz indirimi yaparak, esnaflarımızdan anaparayı almak suretiyle borçlarını yapılandırdı. 2021 yılında da yaklaşık 375 bin TL’lik bir indirime gidildi. Dolayısıyla 2 yıl içinde 1 milyon 500 bin TL’lik faizden vazgeçmiş olduk. Esnafımız için çok faydalı bir çalışma oldu. Borçlu esnaflarımız, geri ödemelere başladı. Takip oranımız da yüzde 23… Dağıtmış olduğumuz kredinin yüzde 23’lük bölümü gecikmeye girdi. Bu daha önce yüzde 30’lardaydı. Esnafımızın borcuna ne kadar sadık olduğunu görüyoruz. Hassasiyetinden dolayı ortaklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Kuruluşlarımız Esnaflarımızın Eserleridir”

Kooperatif bünyesindeki iştiraklerin katkıları ile önemli başarılara imza attıklarını kaydeden Kooperatif Başkanı Başoğlu, “Her gün bin 300 hastaya hizmet veren Esnaf Hastanemiz var. Bu oluşum, esnaf kuruluşlarının bir arada durmasının eseridir. Böyle bir birliktelik sağlanmasaydı, başarıyı elde edemezdik. Bir adet de analiz laboratuvarımız mevcut. Burada ihracata giden meyve ve sebzelerin analizi yapılır. Yaklaşık 6 yıldır faaliyet göstermektedir. Bu kuruluşumuz 2020 yılını yaklaşık 500 bin TL’lik bir kar ile kapatmıştır. 2021 yılında da 800 bin TL’lik bir ciroyla faaliyetlerine devam etmektedir. Umuyoruz ki yılsonunda 1 milyon 500 bin TL ciroya ulaşacaktır. Kooperatif olarak sadece kredi dağıtan, kredi toplamak yerine; biraz daha esnafımızla hareket edebileceğimiz projeleri seçtik. Çalış’ta bulunan AymesHotel’in de kurucusuyuz. Orada da belli bir iştirakimiz bulunmakta ve halkımıza hizmet etmeyi sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

“Mesleki Eğitim Merkezimize Motor Bölümü Kazandırdık”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “2010 yılında sizlerle birlikte Mesleki Eğitim Merkezimizin açılışını yaptık. 2018 yılında esnaf ve sanatkarlarımız burada, motor bölümünün açılmasını talep etti. Bu konuda öğrencilerimiz daha önce Denizli, Aydın veya Antalya’ya gitmek zorunda kalıyordu. İlçemiz için bu bir kayıptı. Honda Motor A.Ş. ve Nuri Kıvrak arkadaşımız bize önderlik etti. 410 öğrencimizi şehir dışına gitmekten kurtardık. Bin 100 öğrenci, Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim görüyor. Ek derslerle kurumumuz, lise diploması vermeye başladı. Bir anlamda üniversite yolu açıldı. Yönetim kurulu ve esnaflarımız ile görüşerek, açılış tarihini belirleyip; kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

“Esnaflara Yüzde 17 İle 23 Arasında İndirim Yapılıyor”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir,  Lokman Hekim Esnaf Hastanesinin esnaflar için 174 Bin 284 TL’lik indirim yaptığına dikkat çekerek, “Hastanemizin bölümlerinde esnaflarımıza yüzde 17 ile yüzde 23 indirim yapılıyor. 174 bin 284 TL indirim yapılmış. Ayrıca fonumuzdan 59 bin 371 TL indirim sağlanmış. Esnaflarımız, bizim esnaflarımız. Kooperatif ve oda olarak sürekli iletişim halindeyiz. Bazı iddialar söz konusu, odamızın hastanedeki hissesi yüzde 22’den yüzde 32’ye çıkmış. Bu ne kadar çalıştığımızın göstergesi. Hastanemiz bizim gurur kaynağımız. Devletimize 17 bin TL vergi ödedi. 500 kişilik bir istihdam sağlıyor. Fethiyespor’a, Fethiye Belediyespor’a ve engelli sporculara katkı sağlamaktadır. Fethiye’nin sosyal işlerinde, Esnaf Hastanesi her zaman ön planda olmuştur. Oda olarak iki yıldan bu yana hiçbir üyemizden ücret almadık. Personelimiz de her zaman esnaflarımıza güler yüzle hizmet etmektedir” şeklinde konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir