Seydikemer’de Üniversite Öğrencilerine Siberay Projesi Anlatıldı

Seydikemer’de Üniversite Öğrencilerine Siberay Projesi Anlatıldı

Seydikemer’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen SİBERAY projesi, üniversite öğrencilerine tanıtıldı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince üniversite öğrencilerine SİBERAY projesi tanıtıldı. SİBERAY Projesi tanıtım programına Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili  Alper Çalıkoğlu, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Eyüp Akçetin ve öğrenciler katıldı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube, Terörle Mücadele ve SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli ekipler, üniversite öğrencilerine SİBERAY Projesi ve çeşitli suçlar konusunda bilgilendirmede bulundu. Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda stant açan ekipler, burada SİBERAY Projesi kapsamında, “SİBERAY nedir?”, “SİBERAY’ın hedef ve amacı nedir?”,“Siber Suçların Gerçekleşmeden Engellenmesi”, “Karşılaşılan Maddi ve Manevi Zararların En Aza İndirgenmesi”, “Farkındalık ve Bilinçlendirme Faaliyetleri” hakkında bilgi verdi.

Broşürlü ve anlatımlı bilgilendirmelerde; siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı, siber güvenlik, güvenli internet, sosyal medyanın hayatımıza etkisi ve diğer konu başlıklarında uyarılar yapıldı.

Etkinlikte, bilgilendirmeleri ilgiyle takip eden üniversite öğrencilerinin soruları da yanıtlandı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir