AK Partili Gökcan’dan Fethiye’ye Hizmet Müjdesi

AK Partili Gökcan’dan Fethiye’ye Hizmet Müjdesi

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, partisinin Fethiye İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, partilileri ile hasbihalde bulundu. Fethiye ve ülke siyaseti üzerinde gazetecilere açıklamalarda da bulunan  Milletvekili Gökcan, “Fethiye’ye kazandıracağımız çok güzel projelerimiz var. Her birisi ile yakınen ilgileniyorum. İnşallah en kısa sürede de halkımızın huzurunda bu projelerimizi açacağız” ifadelerinde bulundu.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, hafta sonu mesaisini Fethiye’de gerçekleştirdi. Bir takım incelemelerde bulunmak üzere Fethiye’ye gelen Milletvekili Gökcan’ın Fethiye mesaisindeki ilk durağı AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı oldu. İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Gülhanım Boz, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Cengil ve üyeler tarafından karşılanan Gökcan, Fethiye teşkilatı ile sohbet edip, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Ankara dönüşü geldiği Fethiye Ak Parti İlçe Teşkilatı’nda bir dizi müjdeler verdi. Fethiye halkının uzun süredir beklediği Devlet Hastanesi’ne Anjiyo Merkezi, Adalet Sarayı, öğrenci yurtları ve kapalı yüzme havuzunun çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirterek, Fethiye’nin su sorununa da değindi. Destek istendiği taktirde ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Yelda Erol Gökcan, “Vatandaşımızı susuz bırakacak halimiz yok” dedi.

“Yoğun Bir Programımız Var”

Fethiye’de ki programlarından bahseden AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “ Yoğun bir programımız var. Teşkilatta gerçekleştirdiğimiz toplantıdan sonra gençlik merkezindeki inşaatı bitmiş olan yerleri göreceğiz. Hem kapalı spor salonumuz yenilenmişti hem de gençlik merkezi yenilenmişti. Henüz eşyalar gelmedi. Gelmeden önce oraları gezip, istişare edelim istedik. Yarışın startını vereceğiz. Sanayi esnafına hal hatır soracağız. Sonrasında Esenköy’e giderek vatandaşlarımızla buluşacağız. Bozyer Mahallesinde 16 milyon TL’lik yatırımın yani şehidimizin ismini taşıyacak olan okulun temelini atacağız. 16 derslik olan bir okul. 60 milyon TL’lik üniversite kampüsüne yapılan yurdumuzun inşaatı da bitmek üzere, orayı da ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

“Fethiye’ye Öğrenci Yurtları Kazandırıyoruz”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “ Fethiye benim için çok özel ve güzel bir ilçe. Fethiye’nin insanı da her şeyin en iyisine layık… Fethiye için çok güzel yatırımlarımız var. Özellikle söylemek istiyorum, CHP’li vekiller ve Büyükşehir Belediye Başkanı bu yurtların açılmamasından dolayı bizleri sorumlu tutmuştu. Bizlerde özellikle Muğla merkezdeki ve Menteşe’deki bu gecikmenin bizden kaynaklı olmadığını, yurtların kanalizasyon ve altyapı çalışmalarının defalarca gerek valilik kararıyla gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Müdürlüğünün yazısına rağmen yapılmadığı için geciktiğini ve öğrencilerin mağdur olduğunu, bununda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklandığını söylemiştim. Şu anda Muğla’da yurtlar işle ilgili hiçbir problemimiz yok. Fethiye’de çok yakında açılacak olan 1400 kişilik bir yurdumuz var. Hatta önümüzdeki günlerde sayın bakanımızla görüştüm, 1000 kişilik yeni bir yurt daha yapılması için çalışmalarımız bakanlık düzeyinde devam ediyor. Aynı zamanda gençlerimiz için Fethiye Gençlik merkezinde son aşamaya gelindi. Teftişi olacak ve bittiğinde Fethiyeli gençlerimizin sosyal anlamda aktiviteler yapabileceği ve güzel vakit geçirebileceği Gençlik Merkezi olacak” diye konuştu.

“Fethiyelileri Yeni Adalet Sarayı İle Buluşturacağız”

Fethiye Adalet Sarayının yetersizliğine değinen Yelda Erol Gökcan, “Fethiye Adalet Sarayı fiziki şartlar yeterli olmadığı için ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Bunu Sayın bakanımız Abdülhamit Gül ile görüştük. Yer tahsisi ile ilgili bir çalışmamamız var. O da son aşamaya geldi. Yer tahsisi bittikten sonra orada inşallah yeni adalet sarayı yapılmasıyla ilgili kazmayı vuracağız ve Fethiyelileri yeni adalet sarayı ile buluşturacağız. Fethiye ve Seydikemer’in nüfusu çok fazla olduğu için Seydikemer’e de yeni bir adalet sarayı yapacağız” şeklinde konuştu.

“Sıfır Bir Cihaz İstedik”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Fethiye Devlet Hastanesi ile ilgili bir yer çalışmamız vardı. Bir yere bakmıştık fakat yer Orman Bakanlığı’nın olduğu için çok uygun görmediler. Şimdi yeni bir yer arayışı içindeyiz. İnşallah araştırdığımız yer daha iyi olacak ve oranında tahsis çalışması başlayacak. Anjiyo ile ilgili bir sorun yok. Sağlık Bakanlığı’ndan yazılarımız olumlu geldi. Normal şartlarda bir ilin devlet hastanesinde bir anjiyo oluyor. Fakat Fethiye ilinin Muğla merkeze uzaklığı ve coğrafi yapısından dolayı anjiyo olması gerektiğini söylemiştik. Sağlık bakanımızda olumlu karşıladı. Şimdi ellerinde bir cihaz vardı hemen gönderebiliriz dediler ancak bir sıfır bir cihaz istedik. O nedenle 2022’nin yatırım programında olacak” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşımızı Susuz Bırakacak Halimiz Yok”

Fethiye’nin içme suyu probleminden bahseden Milletvekili Gökcan, “Fethiye’de içme suyu problemleri var ve ciddi anlamda şikayet geliyor. Bu sadece Fethiye ve köylerinin problemi değil Muğla’nın tamamında. İçme suyu Büyükşehir Belediyesine ait. Vatandaşımız, ‘susuzluktan kırılıyoruz, Büyükşehir Belediyesi de yapmıyor’ diyor. İçme suyu probleminin acilen çözülmesi gerekiyor. Susuzluk ciddi anlamda belimizi büküyor. Burada mühür ve yetki öncelikle Büyükşehir Belediyesinde… Çalışmalarını, yatırımlarını yapacaklar, ancak bizden yardım isterlerse seve seve yardımcı oluruz. Yani gerek iller bankasından kredi gerek bekleyen projeleriyle ilgili destek isterlerse elimizden geleni yaparız.  Vatandaşımızı susuz bırakacak halimiz yok” dedi.

“Fethiye Yüzme Havuzuna Kavuşacak”

Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Fethiye’de 28 bin Lisanslı sporcumuz var. Fethiye deniz kıyısında ancak kışın havalar soğuyunca da sporcularımız yüzme faaliyetlerini devam ettirmek için yüzme havuzu istiyorlar. Bu konuyla ilgili de sayın bakanımızla görüşme yapacağız. Onay gelince Fethiye’yi yüzme havuzu ile kavuşturacağız” diye konuştu.

“Erken Seçim Yok”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Sayın cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli her konuşma ve basın açıklamalarında milletvekili seçimlerinin Haziran 2023’te olduğunu söylüyorlar. Şu anki şartlarda herhangi bir erken seçim yok. Seçimler 2023 Haziran’da normal zamanında olacak. Ak Parti olarak her an seçime hazırız. Bizler Ak Parti olarak sürekli sahadayız teşkilat ve vatandaşımızla birlikteyiz. O yüzden bizim ekstra bir çalışmaya ihtiyacımız yok. Çünkü bizler zaten sahadayız” dedi.

Milletvekili Gökcan’dan, Lütfü Türkkan’a Tepki

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın şehit ağabeyine küfür etmesinin utanç verici bir durum olduğunu ifade ederek, ‘Şehit ve ailelerine saygısızlığı ne şahsım olarak ne AK Parti olarak asla kabul etmemiz mümkün değil’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl’de esnaf ziyareti sırasında, şehit yakını olduğunu söyleyen bir vatandaş; İYİ Parti ve HDP’nin ilişkisi olduğunu iddia ederek tepki göstermişti. Bu sırada vatandaşın yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “boynuna sarılarak” bir süre dinlediği bu kişiye hakaret etmişti. Türkkan, ilk açıklamasında hakaret etmediğini savunmuştu. Türkkan bu savunmasının ardından gece saatlerinde bir video yayımlayarak “Milletimizden özür dilerim” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan konuşmasında, “Son günlerde üzücü olaylar oldu. Şehit yakınlarımızı derinden üzen bir hadise yaşandı. İyi Parti Milletvekilinin bir şehit yakını ile arasındaki diyalog ve bir milletvekiline yakışmayan bir üslup ve küfür olayı yaşandı. Bu durumun yaşanması bizleri derinden üzdü. Fethiye’de vatanını, milletini, bayrağını seven milliyetçi bir ilçedir. Her zamanda o milliyetçiliğini ve duyarlılığını gösterdi. Şehitlerimizle ilgili bir siyaset olamaz. Şehit ve ailelerine saygısızlığı ne şahsım olarak ne AK Parti olarak asla kabul etmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı. Haber- Hakan AYKIRI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir