Başkan Kökten’den Ölüdeniz Trafiğine Çözüm Önerisi

Başkan Kökten’den Ölüdeniz Trafiğine Çözüm Önerisi

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, özellikle yaz aylarında yaşanan Ölüdeniz’deki trafik sorununa Kıdrak Plajının dönüş yolunun karşısından Kumburnu gişelerine kadar bir tünelin çözüm olabileceğini belirterek, önümüzdeki günlerde bu tünelin yapımı için girişimlerde bulunacağını belirtti.

Özelikle geçtiğimiz yaz aylarında tatil için Fethiye’yi tercih eden yerli ve yabancı tatilcilerin gelmesi ile birlikte tıkanan ve sürücülere zor anlar yaşatan Ölüdeniz trafiği için Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten ve ekibi bu sorunun giderilmesi için arayış içerisinde.

Ölüdeniz gibi Dünyaca ünlü bir turizm merkezinde yaşanan trafik sorununun kötü bir reklam oluşturduğunu ifade eden Başkan Muhammet Kökten,  ekibi ile birlikte bu sorunu çözüme kavuşturmak istediklerini ve bu konu da Fethiye’deki yerel yönetimlerden, siyasilerden ve  STK temsilciliklerinden de destek beklediklerini ifade etti.

Göreve geldikleri andan bu yana Ölüdeniz’in tanıtımı için ciddi çalışmalar başlattıklarını ifade eden Kökten, en büyük sorunun özellikle yaz aylarında yaşanan trafik sorunu olduğunu belirtti.

Bu sorunu Kurban Bayramı ile birlikte bir anda yaklaşık 1 Milyonu geçen tatilcinin Fethiye’ye gelmesi sonrası kendini tamamen gösterdiğini ifade eden  Ölüdeniz Türizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten “Kıdrak Plajının dönüş yolunun karşısından Kumburnu gişelerine kadar 200 metrelik geniş bir tünel açmış olsak ve Kumburnu Plajına gitmek isteyenleri buraya yönlendirsek sorun çözülecek. Böylelikle plaja gitmek isteyen plaja, otele gitmek isteyen otele hızlı bir şekilde gidebilecek. Dahası da Kumburnu Plajının devamında birçok tesis var. Müşteriler oraya ulaşamıyor. Esnaflar ciddi sıkıntılar yaşıyor” dedi.

Başkan Muhammet Kökten, “Tünel yapılsa biz tüneli saat 20.00 gibi kapatıp akşam da tünelin içine gece kulüpleri yaparak kimseyi rahatsız etmeden eğlenceleri yapsak çok iyi olacak. Böylelikle kimse rahatsız olmaz ve herkes kazancını daha iyi şekilde sağlar. Tabi bu dediklerim benim düşüncem, profesyonel ekip incelemeleri ve araştırmaları ile bu proje netlik kazanabilir. Bunun için gerekli mercilerle görüşmeler yapacağım” ifadelerinde bulundu. Haber-Hakan AYKIRI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir