Sidekli; “Fethiye’ye Yakışır Şehir Oteli Yapacağız”

Sidekli; “Fethiye’ye Yakışır Şehir Oteli Yapacağız”

Fethiye’de uzun yıllar turizme hizmet veren, Çalış Plajı yakınındaki Orient Otel Türkiye Kalkınma Bankası tarafından nihayet satıldı. Defalarca İcra tarafından satışa çıkarılan Orient Otel, yıllarca Fethiye turizmine hizmet vermişti. Fethiyeli turizmci Aykut Sidekli’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı As Marin Şirketi, oteli 66 Milyon TL’ye açık arttırma usulü sonucu Kalkınma Bankası’ndan satın aldı. Turizmci Aykut Sidekli, “Fethiye’ye yakışır bir Şehir Oteli kazandıracağız. Kalkınma Bankası’ndan ihale sonucu oteli satın aldık. Fethiye’nin çehresini değiştirecek adımlar atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de 1989 yılında Hasan Arıcak tarafından turizme kazandırılan ancak, çeşitli sıkıntılar ve icrai nedenlerle 2007 yılında faaliyeti duran ve Kalkınma Bankası’nın el koyduğu Orient Otel, 18 yıl boyunca Aries Otel olarak hizmet vermişti. Kalkınma Bankası’na geçtikten sonra tadilat yapılarak ismi Orient Otel olarak değiştirilip, yine bir süre daha turizme hizmet sağlamıştı. Ancak faaliyeti fazla sürmeyen Orient Otel, banka tarafından icra yoluyla kapalı zarf usulü, birkaç kez satışa çıkarılmış, ancak alıcı çıkmamıştı. Aries Otel olarak hizmet verdiği dönemde, pek çok politikacı ve ünlü sanatçılar bu otelde konaklayıp, konserler düzenlenmişti.

AS Marin Aldı

Fethiye’nin Foça Mahallesi Çalış Mevkii’nde bulunan 157 oda 314 yataklı Orient Otel Kalkınma Bankası Genel Müdürlük Binası’nda geçtiğimiz hafta içinde yapılan ihale ile 66 milyon TL’ye satıldı.

Fethiye’nin Foça Mah. Mustafa Kemal Bulvarı No 215’de bulunan 1294 ada 4 parselde kayıtlı 9.019 m² alan, 10.812 m² kapalı alana sahip 157 oda 314 yataklı otel muhammen bedelle Kalkınma Bankası Genel Müdürlük Binası’nda “Kapalı Zarfla Teklif Alma” (teklif sahipleri artırmaya davet edilerek) usulüne göre peşin bedelle satışı yapılan ihaleye 4 firma katıldı. Açık artırma 31 milyon liradan başlarken, ihaleye Fethiye’den As Marin Otelcilik Şirketi katılırken; ihaleyi 66 Milyon TL’ye kazandı.

Fethiye’ye Yakışır Şehir Oteli Yapılacak

Orient Otel’in yeni sahibi As Marin Otelcilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Sidekli, “Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü’ndeki ihaleye 4 firma katıldı. İhale 31 Milyon TL ile başladı. Şirketimiz 66 Milyon TL’ye Fethiye’nin en eski otelini satın aldı. Şimdi biz Fethiye’ye yakışır bir Şehir Oteli kazandıracağız. Kalkınma Bankası’ndan ihale sonucu satın aldığımız oteli yeniden inşa edeceğiz.  Fethiye’nin çehresini değiştirecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Daha önce de Karagözler Mahallesi’ndeki Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait yeride ihale ile almıştık. Orayı da mesire alanı olarak Fethiye’ye kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir