Zammı Duyan, Benzin İstasyonlarına Koştu

Zammı Duyan, Benzin İstasyonlarına Koştu

Fethiye’de akaryakıta zam geleceği yönündeki haberi duyan sürücüler, akaryakıt istasyonlarına akın etti. İlçe genelindeki tüm akaryakıt istasyonu önünde aynı manzara görünürken, bazı sürücüler akaryakıt alabilmek için dakikalarca kuyrukta beklediklerini belirtirken, bazı sürücülerde oluşan bu kuyruklara tepki göstererek, “Acil işi olan da, olmayan da akaryakıt istasyonlarına akın etmiş durumda. Yoğunluklardan dolayı trafikte saatlerce çile çekmekteyiz. Birileri bu işe dur demeli” ifadelerinde bulundular.

Dolarda yaşanan yükseliş akaryakıt ürünlerinde hemen hemen her gün zamma neden olurken, dün akşam saatlerinde benzine, motorine ve otogaza 1 TL zam gelecek haberini duyan sürücüler akaryakıt istasyonlarına giderek zamsız tarifeden depolarını doldurma yarışına girdiler. Kent genelindeki tüm akaryakıt istasyonlarında aynı manzara görülürken, şehir içindeki bazı  istasyonlarda yoğunluktan dolayı yollarda yüzlerce metre kuyruklar oluştu. Akşam trafiğinin yoğun olduğu saatlerde kendisini daha da gösteren akaryakıt kuyruklarında bazı sürücüler zamlardan dolayı tepkilerini dile getirirken, bazı sürücülerde istasyon önünde oluşan zamsız akaryakıt alabilme kuyruklarına tepki gösterdi.

“Ağlanacak Halimize Gülüyoruz”

Akaryakıta geleceği duyulan 1TL’lik zam öncesi aracının deposunu doldurmak üzere petrol ofisine geldiğini belirten İbrahim Çatal isimli vatandaş, “Artık her gün gelen zam haberlerinden dolayı bunaldık. Her gün gelmezse iki günde bir akaryakıta zam geliyor. Zamların hızına biz bile yetişemiyoruz. Ama bizim derdimizi hiç soran yok. Ekonomimiz her geçen gün kötüye gidiyor. Fakat hiç kimse bu işe dur demiyor. Bir depo akaryakıttan 60 TL kar etmek için yaklaşık yarım saattir kuyrukta bekliyorum. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Allah’ım sonumuzu hayırlı eylesin” dedi.

“Rezillikten Başka Bir Şey Değil”

Aracında akaryakıt kalmadığı için akaryakıt istasyonuna uğradığını  fakat pişman olduğunu belirten İbrahim Can Bolat isimli genç sürücü ise, “Aracımda akaryakıtım bitmek üzereydi. İş çıkışı evime giderken alayım dedim Ama pişman oldum. Herkes zam haberini duyunca istasyonlara koşmuş. Ve sonuç ortada uzun kuyruklar oluşmuş durumda” şeklinde konuştu.Haber-Hakan AYKIRI

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir