Yeni Hizmet Binasının Temeli Dualarla Atıldı

 

Yeni Hizmet Binasının Temeli Dualarla Atıldı

Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Odasının kendisine ait 447 metre karelik arazisine yapılacak olan hizmet binasının temeli dualarla atıldı.
Seydikemer İlçesinde 447 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Odasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti.

Temel atma törenine AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Esnaf Odaları Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, MHP İlçe Başkanı Mehmet Arıç, CHP İlçe Başkanı Cemil Daydır, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, Seydikemer Muhtarlar Odası Başkanı Mehmet Güven, Muğla Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya , kurum müdürleri, şoför esnafı ve vatandaşlar katıldı.

“Bir Yılda İnşaatımızı Bitirmeyi Planlıyoruz”

Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu, “2014 yılında Muğla’nın  Büyükşehir statüsüne geçmesi ve Seydikemer’imizin ilçe olması ile birlikte 535 taşımacı esnaf kardeşimle, geçmiş dönemde yönetiminde görev aldığım Fethiye Şoförler Odası eski başkanı merhum Hayri Topçu başkanımın da destekleri ile esnafımızın ve halkımızın ilçede hizmet almasını sağladık. Kuruluş aşamasında ve sonrasında odamız faaliyetlerinin yürütülmesinde omuz omuza verdiğimiz meslektaşlarımız  ve Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Birliği yönetim kurulu başkanı Şükrü Ayyıldız’ın değerli katkılarıyla zor günleri hep birlikte aştık. Sonrasında yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile birlikte odamıza bir hizmet binası kazandırarak meslektaşlarımıza ve Seydikemer halkına daha verimli ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla kısa ve uzun vadeli planlamalar yaparak, gerekli ekonomik tedbirleri de alarak 2017 yılında 447 metre karelik arsamızı odamıza kazandırdık. O  günden sonra hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ederek, 134 metre kare taban oturumlu iki katlı 5 bağımsız bölümden oluşan toplam 342 metre karelik alana sahip inşaatımızın temelini atmanın onurunu yaşıyoruz. Bugünden sonra da hedeflerimizden hiç sapmadan, şoför esnafımızla birlikte omuz omuza vererek inşaatımızı tamamlayıp,  odamıza kazandırarak halkımızın kullanımına kazandırmak istiyoruz” dedi.

Bu Odanın Kurulumunda Mehmet Başkanım ve Merhum Hayri Başkanımın Emeği Çoktur”

Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Odasının kuruluşu hiç kolay olmadı. Bu odanın kuruluşu ile ilgili problemleri ve engelleri kaldırmak üzere Mehmet Hadi Çakıroğlu başkanım defalarca Ankara’ya gidip geldi. Sonunda da başararak bu odamızı kurduk. Bu odanın kurulumu için geçmiş dönem Fethiye Şoförler Odası Başkanım merhem Hayri Topçu başkanım ve Mehmet Hadi Çakıroğlu başkanımın verdikleri emek kesinlikle ödenemez. Rahmetli Hayri Topçu başkanım kendi odasındaki üyenin azalacağını bile bile Mehmet Hadi Çakıroğlu başkanım ile birlikte bu odanın kurulumuna vesile oldu. Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Odamız küçük bir odamız. Üye sayısının az olmasına rağmen Mehmet Hadi Çakıroğlu başkanım ve ekibi bu arsayı alıp, şimdi de kendi oda hizmet binasının yapımı için temelini atıyorlar. Bu çalışma gerçekten taktire şayan bir davranış. Muğla genelinde 36 tane meslek kuruluşu odamız var. Bu odaların içerisinde en küçük odalardan bir tanesi Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Odasıdır. Az üyesine rağmen kıt geliri ile bu aşamaya gelmelerinden dolayı kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

“Muğla Türkiye Genelinde İkinci Sırada”

Seydikemer’e ilk kez geldiğini ve çok güzel bir ilçe olduğunu dile getiren Muğla Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya, “ Bizim ülkemizde esnaf ve sanatkarın ayrıcalıklı bir yeri var. Bize de bakanlıkta çalıştığımız süre içinde Cumhurbaşkanımızın motivasyonu ve talimatlarıyla sürekli esnaf ve sanatkara bu ülkenin kılcal damarı olduğunu, omurgası olduğu yönünde temkin ve talimatlarla görevimizi yürüttük. Esnaf ve Sanatkarımız ticarette çok önemli bir dinamik. Fakat bunun ötesinde işin birde manevi ve toplumsal boyutu var. Çünkü  birlik, beraberlik,  kardeşlik ve hala bizi biz yapan değerlerin esnaf ve sanatkar camiasında kuşaktan kuşağa aktarılmaktadır. Muğla ilimiz esnaf ve sanatkar bakımından nüfusu bakımından Türkiye’nin ikinci ilidir.  Bu da Muğla da huzurun ve güvenin olduğunu göstermektedir” şeklinde konuştu.

“Şoför Esnafımızı Kutluyorum”

Seydikemer İlçesinin her geçen gün hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise, “2014 yılında hepimiz güzel ilçemiz Seydikemer’imizin gelişmesi ve büyümesi için bu kutlu yola baş koyduk. Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Odası, Ziraat Odası, Muhtarlar Odası ve STK’ların bir çoğunu ilçemizde kurduk. Buralara gelmek elbette hiç kolay olmadı. Seydikemer Belediyesi olarak biz tüm kurumlarımıza elimizden geldiği düzeyde yardımcı olmaya çalıştık ve halen de yardımcı olmaya devam ediyoruz. Belediyelerde sivil toplum örgütlerinin her zaman önceliği vardır. Bizde bu görüşle bu binanın projesi kapsamında yardımcı olmaya çalıştık. İlçemiz adına güzel ve sevindirici bir durum. İnşallah en kısa sürede inşaat da bitecek ve kiradan  kendi yerlerine taşınacaklar. İnşallah yine bu inşaatın açılışında bira araya geliriz” dedi.

“Mehmet Hadi Çakıroğlu Başkanımı ve Ekibini Kutluyorum”

Seydikemer İlçesine kazandırılacak olan Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri  binası için Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu  ve ekibini kutlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “2014 yılı Muğla için yeni bir yönetim tarzına geçmekle ile ilgili, Büyükşehir  yasasıyla farklı organizasyonlar, yeniden yapılanmalar ortaya koydu. Seydikemerîn de ilçe olarak tüm kurum ve kuruluşları ilçeye haz olarak , ilçe bazında kuruldu ve gelişti. Her yerde bu kuruluş ile ilgili önemli sancılar yaşandı. Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu başkanım da bu odanın kurulması ve bu hallere gelebilmesi için çok büyük çalışma ve gayretler gösterdi. Yeni kurulmuş, kirada bir yerdeler. Ama, kısa sürede az olan üye sayısına rağmen kendi binalarını kurma aşamasına başladılar. Hele hele de inşaat maliyetlerinin arttığı böyle bir dönemde bu işe girişmeleri karşısında da ayrıca kendilerini kutluyorum. İnşallah kısa sürede biter ve üyelerine, Seydikemer halkına bu kendi binalarında hizmet vermeye başlarlar. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak biz her oda başkanımla olduğu gibi Mehmet Hadi Çakıroğlu başkanımla da istişareler içerisindeyiz” diye konuştu.

“Seydikemer İlçemiz Her Geçen Gün Büyüyor”

Sekiz yıldır Seydikemer İlçesinin hızla gelişmekte olduğunu belirten AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Seydikemer ilçemiz 8 yıl önce Fethiye İlçemizden ayrılarak kurulan yeni bir ilçe. Yeni bir ilçeyi sıfırdan başlayarak başkanlarımızla birlikte dizayn etmeye çalışıyoruz. Önceki yıllarda Seydikemer Hükümet Konağımız hizmete girdi. Bunun yanında Seydikemer Belediyesi hizmet binamızı yaptık. Seydikemer İlçemizde halkımızın en çok isteği hastane idi. Şuanda da yapımı hızla devam ediyor ve açılışını da en kısa sürede bitirerek halkımızın kullanımına sunacağız. Bu bölgenin insanı işlerini halletmek için Fethiye’ye gitmek zorunda kalıyordu. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanımızla görüştük. Fethiye İlçemize büyük bir Adalet Sarayı yapacağız. Ama orada Seydikemer’in de bir Adalet Sarayına ihtiyacı olduğunu belirttik. İnşallah bu çalışmamızda yakın tarihte sonlanacak ve şimdiden Seydikemer halkımıza Seydikemer Adalet Sarayı müjdesini verebiliriz. Yine Seydikemer’li vatandaşlarımızın en çok istediği konulardan bir tanesi  de TOKİ binaları idi. Geçtiğimiz günlerde TOKİ başkanımızı ziyaret ettik ve onunla ilgili de çalışmalarımızı başlattık. Bu bölgede hayvancılık sektörü yoğun bir sektör. Seydikemer İlçemize OSB yapacağız. Çet raporu bitti ve son aşamaya geldi. Amacımız Seydikemer İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın en güzel şeklide hizmeti alması ve yaşamını sürdürmesidir” dedi.

Konuşmaların ardından okunan dua ve Kuranı Kerim tilavetinin ardından Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Odasının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. Haber-Hakan AYKIRI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir