“Zamlar Şoför Esnafının Belini Büktü”

“Zamlar Şoför Esnafının Belini Büktü”

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nü kutlayarak, akaryakıta gelen zamlar ve  dövize bağlı yaşanan yükseliş giderlerinin kat ve kat arttığını belirtti. Başkan Taşar, “Akaryakıtta üst üste gelen zamlar şoför esnafının belini bükerken yedek parça ve bakım hizmetlerinde de dövize bağlı yaşanan yükseliş giderleri artırdı. Şoför esnafı adeta kontak kapatma noktasına geldi” dedi.

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, akaryakıt ve yedek parçaya gelen zamların şoför esnafının giderlerini büyük ölçüde artırdığını kaydederek alınması gereken önlemleri sıraladı.

Sene başında servis ihalelerine girildiğinde motorinin 6.70 lira olduğunu, bugün ise 9.85 liraya kadar çıktığını aktaran Taşar, esnafın büyük ekonomik zorluklar içinde olduğunu söyledi.

Taşar, “Bu zamlar tüm şoför esnafımızı etkiliyor. Son 6 ayda yaklaşık 35-40 oranından akaryakıta zam geldi” dedi.

Salgın döneminde en çok etkilenenlerin şoför esnafı olduğunun altını çizen başkan Taşar, “Salgından etkilenen esnafımız, turizm ve ticaretin başlamasıyla biraz umutlandı. Ancak zamlar sadece akaryakıta gelmedi.  Yedek parça ve bakım maliyetlerimiz de ciddi şekilde yükseldi” diye konuştu.

“ÖTV Kalksın, Devlet Desteği Gelsin”

Ticari taşımacılık yapan esnaftan akaryakıt alımlarında ÖTV’nin kaldırılması gerektiğini ve bu konuyu yıllardan bu yana gündeme getirdiklerini aktaran Taşar, “Yıllardır her ortamda söylüyoruz. Ticari taşımacılık yapan esnafımızdan ÖTV kaldırılmasını talep ediyoruz. ÖTV’nin kaldırılması bugün için olmazsa olmazımızdır” diye konuştu.

“Zam Uygulamasına Geçmek Zorundayız”

Şoför esnafının pandemi sürecinin ardından ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade edenFethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar, “Akaryakıta ve dövizdeki artış nedeniyle yedek parçalara gelen zamlardan ciddi derecede etkilendik. Bizde daha fazla mağdur olmamak adına ulaşım tarifelerinde zam talebinde bulunduk. Bu konuda halkımızın affına sığınıyoruz. Fakat, bu durumu gerçekleştirmemiz lazım. Yoksa şoför esnafı olarak biz tamamen biteceğiz” dedi.

“Tüm Şoförlerimizin Gününü Kutluyorum”

Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar; Dünya Şoförler Gününü de  kutladı. Başkan Taşar açıklamasında “Bugün 30 Kasım Dünya Şoförler Günü. Şoförlük zor bir iş olmasının yanında işine tam konsantre olunması gereken ve sorumluluk isteyen bir iştir. Çocuklarımızı en iyi olanaklarla okula götürmekte ve getirmekte olan Servislerimiz, sevdiklerimizi sağlıklı bir şekilde bizlere ulaştırmakta olan Otobüslerimiz ve Minibüslerimiz, istediğimiz yerden alan istediğimiz yere bizleri ulaştırmakta olan Taksilerimiz, yaşamayı sürdürmek adına her türlü malzemelerimizi taşıyan Kamyonlarımız, Tırlarımız, Nakliyelerimiz. Hepsi de övgüyü hak eden hepsi de saygı duyulması gereken kutsal bir iş yapan şoförlerdir. Mesleğini en iyi şekilde ifa etmekte olan, mesleğinin gerektirdiği zorluklara rağmen yılmayan, zor şartlar altında çalışan, saygı ve sevgiyi sonuna kadar hak eden tüm şoförlerimizin 30 Kasım dünya şoförler gününü kutlar sağlıklı, mutlu, kazasız belasız günler dilerim” dedi.Haber-Hakan AYKIRI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir