Nursel Özdemir Kurumlarından Farkındalık Etkinlikleri

Nursel Özdemir Kurumlarından Farkındalık Etkinlikleri

Bünyesine dahil ettiği uzmanlarıyla ve yaptıkları başarılı, yenilikçi çalışmalarıyla isminden sıkça söz ettiren Nursel Özdemir Kurumları 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık günü kapsamında yoğun bir program gerçekleştirdi.

Öncelikle yapılan tüm etkinliklerde Covid-19 Tebdirleri gözetildi. Bu kapsamda Özel Ata İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine sadece 3 Aralık’ta  değil; 365 gün engellilerin farkında olunması gerektiğini, toplumda birey olarak herkesin potansiyel bir engelli olduğunu belirten bilgilendirme semineri yaptılar. Kurum Psikologlarının yaptıkları sunumda tüm engel gruplarını anlatarak hazırladıkları materyallerle engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları ve onlara gerekli desteği vermeleri gerektiğini, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamaları gerektiğini  anlatarak öğrencilerin bilinçlenmesini sağladılar. Daha sonra Elit Fizyoterapi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurum Müdürü Aysun Gökçe Fethiye Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programına katılarak farkındalık yaratmak amacıyla yapılan etkinliklerde yer aldı.

Mini Kalpler Kreşten kurumu ziyarete gelen öğrenciler de etkinliklere katılma fırsatı buldu. Yanlarında getirdikleri hediyelerle özel gereksinimli bireyleri mutlu ederek her zaman yanlarında olduklarının mesajını verdiler.

Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ile birlikte farkındalık gününde çeşitli hediyelerle engelli iki ayrı ailenin evine misafir olarak sorunlarını dinlediler. Daha sonra Bedensel Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Sakatlar Derneğini Ziyaret ettiler.

Engelli Öğrencilere ücretsiz Spor imkanı sağlayan Atom Fit Spor Salonunda öğrencilerle spor yapan Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar: ‘’Sadece 1 gün değil, yılın 365 günü engelli bireylerimizin farkında olduğumuzu hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yaparak her türlü desteği verdiğimizi belirtmek istiyorum. Şüphesiz engelli kardeşlerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemlidir.  Uzun yıllardır engelli bireylere, özel gereksinimi olan bireylere eğitim vererek öğrencilerimize ve ailelerine ücretsiz servis desteği verdik. Evde eğitim hizmetlerimizle onların evlerine giderek eğitimlerini veriyoruz. Vermeye devam edeceğiz. İşitme cihazı ve benzeri protez ile ortez gibi ihtiyaçlarını, temin ediyoruz. İhtiyaçları halinde özel taşıma araçlarıyla kültürel, sosyal, sportif faaliyetlere ve hastanelere ulaşmalarını sağlıyoruz. Birçok engelli öğrencilerimizi işe yerleştirdik. Onlarda başarılarıyla hepimizin göğsünü kabarttı. Hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda yer almaları için elimizden geleni yapacağız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hepimizin engellilik konusu karşısında daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzun altını bir kez daha çizmek istiyorum.  Onlara engel değil destek olalım.’’ Diyerek konuşmasını bitirdi.

Engelliler günü kapsamında Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Ak Parti Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhanım Boz, Fethiye Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur ve Doç. Dr. Gonca Karayağız Muslu, Fethiye Belediye Meclisi Engelli Komisyon Başkanı Ayşe Devrim Öztürk ve Engelli masasından Kader Bozbaş, Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu müdürü Alim Kılçar Nursel Özdemir kurumlarını ziyaret ederek tüm gün boyunca kurumda yer alan etkinliklere öğrencilerle birlikte katılma fırsatı buldular. Engel grupları hakkında bilgi sahibi oldular.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir