Birey Okullarından Yerli Malı Haftası Kutlaması

Birey Okullarından Yerli Malı Haftası Kutlaması

Fethiye Özel Birey Okulları’ndan bir ilk daha… Her yıl belirli gün ve haftaları, çocuklar için unutulmaz bir gün olamaya çeviren Birey Okulları, farklı bir konsepte Yerli Malı Haftası etkinliği düzenledi.

Organizasyonu gerçekleştiren İlkokul Zümre Başkanı Gamze Sayar Şengül, “Böyle günleri öğrenme fırsatına çeviren okulumuz da kültürümüzün farklı bir öğesi olan sokak lezzetlerine yer verdik. Kültürümüzü tanıyan ve farkındalık oluşturan bireyler yetiştirebilmek adına onlara ülkemizin lezzet armonisini sunduk. Anadolu’nun el emeğine ve sanata verdiği önemi göstermek için bir sergi düzenledik. Bu sergiyi tüm hafta boyunca gezdik ve dimağlarımızda yer etmesini sağladık” ifadelerini kullandı.

Açıklamasını sürdüren Zümre Başkanı Şengül, “Sokak lezzetlerimizi oluşturan ana öğelerden közde kestane, tantuni, mısır, tatlı, meyve, çerez, çiğ köfte, börek ve simit sunumlarıyla harika bir gün geçirdik. Hem doyasıya lezzete daldık, hem de kültürümüzü yaşatma ve devam ettirme imkanı bulduk. Öğrencilerimizin hayal dünyasına bir yenisini daha ekleyebilmek ve farkındalıkla kültürümüzün öğelerini tanıtabilmeyi amaçladık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir