Terk Eden Sevdiğine Yazdığı Türkü 34 Yıl Sonra  TRT Arşivlerine Girdi

 

Terk Eden Sevdiğine Yazdığı Türkü 34 Yıl Sonra  TRT Arşivlerine Girdi

Muğla’nın halk ozanı Seydikemer’liMevlütGöçmez’in  vatani görevini yaptığı esnada  sevdiği tarafından terk edilen ve başkasıyla evlenen kız için yazdığı türkü 34 yıl sonra TRT arşivlerine girdi.

Seydikemer İlçesinin Boğalar Mahallesinde doğan ve büyüyen, bölgeniz yöresel halk ozanı MevlütGöçmez’in hayattaki tek dileği kabul oldu. Küçük yaşlarından itibaren hiçbir eğitim almadan müzik sektöründe kendini geliştiren ve bölgenin vazgeçilmez ses ve saz sanatçılarından halk ozanı MevlütGöçmez’in  vatani görevini yaptığı esnada  sevdiği tarafından terk edilen ve başkasıyla evlenen kız için yazdığı türkü 34 yıl sonra TRT arşivlerine girdi.

Bu mutluluğu yaşadığı için anlatamayacağı duygular içerisinde olduğunu belirten Göçmez’in TRT arşivlerine giren türküsünün hikayesi ise bambaşka. Yeşilçam filmlerini aratmayan cinsten bir hikayesi olan türküyü Göçmez, 1987 yılında bestelediğini ifade etti.

Türküyü bestelediği eski aşkının hayatta olduğunu ve onu  normal hayatta gördüğünde ister istemez farklı duygular yaşadığını belirten halk ozanı Göçmez, “1985 yılında sevdiğim bir kız var idi. O kıza da sırılsıklam aşıktım ve konuşuyorduk onunla. Birbirimize söz vermiştik evlenecektik. Askerlik çağım gelmişti ve beni bekleyeceğine dair söz vermişti. Askere gittim ve 18 aylık vatani görevim sonrası memleketim Fethiye’ye geldim. Tabiki o dönemler teknoloji şimdiki gibi değil. Sadece mektup var. Onunda ulaşması aylar sürüyor. Geldiğimde öğrendim ki sevdiğim o kız  başkasına gelin gitmiş, evlenmiş. O dönemde çok aşk acıları çektim. Kendimi dağlara ovalara bırakıp türküler çığırdım. O esnada da bu türkümü besteledim. 1987 yılında bu türkümün sözlerini yazdım ve besteledim. 34 yıl sonra bu türküm TRT arşivlerine girdi ve şuanda da TRT kanallarında ve radyolarında yayınlanıyor. Benim için inanılmaz bir duygu. Düşüncelerimi ve sevincimi anlatamıyorum. Çok acılar çektim aslında bu türkümü yazarken ama böyle bir mutluluğu da bana da yaşattı yüce Allah’ım. Sözü ve müziği bana ati daha bir çok  türküm de var. Türkümün birisi  daha TRT arşivlerine giriyordu. Fakat sözlerinin içerisinde yer alan bir kelimeden dolayı geri döndü” ifadelerinde bulundu.

İşte O Türkünün Sözleri;

Ören ile Ceylan köyü yan yana,

Gelin mi oldun gülüm Ceylan köyüne.

Acımazlar aşıkların ahına,

Gönlüme kor düştü, duydun mu gelin.

Boğalar’a vardım davar almaya,

Kara gelin geldi de gülüm, koyun sağmaya.

Çok gel dedin amma, nasip olmadı,

Şimdi utanıyom soysuz, size varmaya.

Tazelendi dertler gene sıralı,

Değmen Mevlüd’üme  etme zaten yaralı.

Aşık oldum sana gülüm, gördüm göreli,

Gönlüm alevlendi, duydun mu gelin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir