KADES Uygulaması Fethiye’de de Yaygınlaştı

KADES Uygulaması Fethiye’de de Yaygınlaştı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile Fethiye’de de bir dizi etkinlik yapıldı. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde stant açarak farkındalık etkinliği düzenlediler. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Stajer Kaymakam Hilal Kızılıkaya ile birlikte stantları ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kaymakam Fırat ve beraberindekilere “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” yazılı yaka  rozeti takıldı. Kaymakam Eyüp Fırat yaptığı açıklamada, “Fethiye’de 526 vatandaşımız KADES  uygulamasını kullanıyor. Bizim amacımız bu sayıyı daha yükseklere çıkarmak” dedi.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, Fethiye İlçe jandarma Komutanlığı ve Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından Fethiye’de de  Özer Olgun Kültür Merkezi önünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile stantlar  açıldı. Stantlarda broşürler dağıtılıp, “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” yazılı yaka rozetleri takıldı.

Stantları Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, İlçe Sosyal Hizmet Müdürü Tuğba Baki ve diğer yetkililer katıldı.

Kaymakam Eyüp Fırat, stantları gezip İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan ve Sosyal Hizmet Müdürü Tuğba Baki’den 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stantlarda fotoğraf da çektirilirken, Kaymakam Fırat ve beraberindekilere “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” yazılı yaka  rozeti takıldı.

“Rakamlar Güzel Ama Daha Fazla Kişiye Ulaşmamız Lazım”

Kaymakam Eyüp Fırat gazetecilere yaptığı açıklamada, “Fethiye İlçemizde KADES uygulaması oldukça yaygınlaşmış ve çok iyi durumda. Tabiki bizim hedefimiz bu sayıyı daha yükseklere çıkarmak. En azından amacımız bu uygulamadan hiç kimsenin habersiz kalmaması. Ne yazık ki hepimiz kadınlarımıza yönelik şiddetleri yazılı ve görsel basında görüyoruz. İnşallah bu uygulama ile bu sorunun önüne geçilir” dedi.

“Fethiye’de Yaygın Kullanılıyor”

Fethiye de bu uygulamayı kullanan kadın sayısının iyi sayılarda olduğunu belirten Kaymakam Eyüp Fırat, “Edindiğimiz son bilgilere göre şuanda Fethiye’de 526 vatandaşımız bu uygulamayı kullanıyor. Türkiye genelinde ise bu uygulamayı kullanıcı sayısı 3 Milyonu geçmiş durumda. Bizim hedefimiz ise bu uygulamanın varlığından herkesi haberdar etmek” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir